Szakértő: a légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása
Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Póta György azt mondta, ennek oka, hogy egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges ízfokozó, színezék kerül a szervezetükbe.
A glutén- és laktózérzékenyek száma is a táplálkozási hiba miatt gyarapszik, mert az egészségtelen étrend provokálja a szervezetet – tette hozzá. Jelezte, emiatt egyre fiatalabb korban alakulnak ki az allergiák. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Joya MLIK ÚJ zabital 3,5%-os és 1,8%-os zsírtartalommal 1 l UHT
Teljes, selymes új zabitalaink fantasztikus kényeztetéssel nemcsak közvetlenül fogyasztásban, de…
Tovább olvasom >Magazin: Van miből választani a gluténérzékenyeknek (is)
Erősödő piac, bővülő fogyasztói kör és szélesedő termékkínálat – ez…
Tovább olvasom >Sokak által várt jegeskávékat dob piacra a HELL
Két új termékekkel bővíti ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsaládját a HELL.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >