Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le az Intergastra Szakkiállítás keretein belül 2024. február 2. és 7. között, 88 000 látogatóval. 55 ország több mint 1200 versenyzője, köztük 88 csapat és több mint 520 egyéni kiállító eredményezett olimpiai hangulatot a kiállítás csarnokaiban, derül ki a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) közleményéből. Egyedüli nemzet voltunk, amely saját standdal jelent meg az eseményen, ahol folyamatosan vetítették az olimpiát közvetítő csatorna élő adását a Parlament, a tokaji borvidék és a támogatók kisfilmjeit.
A magyarok remekül szerepeltek: az eredmények 7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma született a következő kategóriákban: Regional team (regionális csapat), Culinary Art (egyéni szakács), Culinary Artistic (egyéni szakácsartisztika), Pastry Art (egyéni cukrász), Pastry Artistic (egyéni cukrászati artisztika). //
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >X. Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ 2025–2026)
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai…
Tovább olvasom >További cikkeink
MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Body art hamburger – A nap videója
Van-e a hamburgernek neme? Jörg Düsterwald testfestő-performanszművész szerint nő!
Tovább olvasom >