Szakácsok az éterből

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 22. 08:00

Szeptember 11-e (lapzártánk után) volt a napja hét ismert hazai gasztroblogger bemutatkozásának. A nevek (így utólag már nem soroljuk fel őket) maguk is sejtették a sikert, és a beharangozóban ígért ízelítő a felvonultatott fogásokból nem hagyott kétséget afelől, hogy a Tabáni Teraszon tartott rendezvény nem hasonlítható majd valamiféle gasztronómiai átlagfesztiválhoz. Azaz valószínű, hogy utólag is pozitív jelzőkkel illetjük majd a Blogkóstoló elnevezésű rendezvényt.

Most viszont két megszívlelendő tényre szeretnénk az eseménnyel kapcsolatban rámutatni. Egyrészt, hogy a gasztronómiai blogozásban és egyéb internetes aktivitásokban van ráció, ennél fogva előbb-utóbb pénz is – az ajtó mindenki előtt nyitva áll, másrészt, hogy a Blogkóstoló remekül támasztja alá a különleges gasztronómiai koncepciókkal foglalkozó rovatunkban néhány hónapja megjelent észrevételt, miszerint a vendéglátósoknak érdemes felvenniük a kapcsolatot a gasztrobloggerekkel, mert ebből ők is és vendégeik is profitálhatnak. És itt nemcsak a legismertebb, „országos szintű” webnaplóírókra gondolunk; mindenhol vannak felfedezésre váró tehetségek!

Kapcsolódó cikkeink