Szakácsok az éterből
Szeptember 11-e (lapzártánk után) volt a napja hét ismert hazai gasztroblogger bemutatkozásának. A nevek (így utólag már nem soroljuk fel őket) maguk is sejtették a sikert, és a beharangozóban ígért ízelítő a felvonultatott fogásokból nem hagyott kétséget afelől, hogy a Tabáni Teraszon tartott rendezvény nem hasonlítható majd valamiféle gasztronómiai átlagfesztiválhoz. Azaz valószínű, hogy utólag is pozitív jelzőkkel illetjük majd a Blogkóstoló elnevezésű rendezvényt.
Most viszont két megszívlelendő tényre szeretnénk az eseménnyel kapcsolatban rámutatni. Egyrészt, hogy a gasztronómiai blogozásban és egyéb internetes aktivitásokban van ráció, ennél fogva előbb-utóbb pénz is – az ajtó mindenki előtt nyitva áll, másrészt, hogy a Blogkóstoló remekül támasztja alá a különleges gasztronómiai koncepciókkal foglalkozó rovatunkban néhány hónapja megjelent észrevételt, miszerint a vendéglátósoknak érdemes felvenniük a kapcsolatot a gasztrobloggerekkel, mert ebből ők is és vendégeik is profitálhatnak. És itt nemcsak a legismertebb, „országos szintű” webnaplóírókra gondolunk; mindenhol vannak felfedezésre váró tehetségek!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >