Szakács mint álommunka
Tavaly számoltunk be először a Neked Munka, nekem Álom kezdeményezés vendéglátós vonatkozásairól. Az országos program idén már negyedszer adott lehetőséget fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Célja nem a munkaközvetítés, hanem annak szemléltetése, hogy fogyatékkal is van mód teljes életre és valódi, értékteremtő munkavégzésre. Felhívja a figyelmet arra, hogy csupán apróbb szervezési változtatással, biztonsági megoldások bevezetésével is zökkenőmentesen bevezethetők a munka világába a fogyatékkal élő emberek.
Évek óta az emberség és nem utolsósorban a szállodai közösségi szerepvállalás szép példáját mutatja a szegedi Art Hotel. A szállodában idén Fehér Zsolt siketként ismerkedhetett meg közelebbről a szakácsszakmával, de az országban elsőként látássérültként Kurucsai Szabolcs is náluk sajátította el szakmát. Goda Gábor konyhafőnök Szabolccsal kapcsolatban mondta el: vele dolgozva mindannyian befogadóbbak, türelmesebbek lettünk, de nemcsak a fogyatékossággal élőkkel szemben, hanem saját mindennapjainkban, a munkánk során is.
A fiatal menedzsmenteknek a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket segítő szegedi GEMMA Iskolával is rendszeresen vannak közös projektjeik. Rokolya Krisztina, a hotel HR- és marketingvezetőjének tapasztalatai szerint a megváltozott munkaképességű emberek önbecsülése sokat nő, ha hasznos és értékteremtő munkához juttatják őket. //
Kapcsolódó cikkeink
Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatok miatt bezárt egy debreceni éttermet a Nébih
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak…
Tovább olvasom >Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
A nyár közeledtével az idénymunkák ideje is eljött: ebben az…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >