Szakács mint álommunka
Tavaly számoltunk be először a Neked Munka, nekem Álom kezdeményezés vendéglátós vonatkozásairól. Az országos program idén már negyedszer adott lehetőséget fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Célja nem a munkaközvetítés, hanem annak szemléltetése, hogy fogyatékkal is van mód teljes életre és valódi, értékteremtő munkavégzésre. Felhívja a figyelmet arra, hogy csupán apróbb szervezési változtatással, biztonsági megoldások bevezetésével is zökkenőmentesen bevezethetők a munka világába a fogyatékkal élő emberek.
Évek óta az emberség és nem utolsósorban a szállodai közösségi szerepvállalás szép példáját mutatja a szegedi Art Hotel. A szállodában idén Fehér Zsolt siketként ismerkedhetett meg közelebbről a szakácsszakmával, de az országban elsőként látássérültként Kurucsai Szabolcs is náluk sajátította el szakmát. Goda Gábor konyhafőnök Szabolccsal kapcsolatban mondta el: vele dolgozva mindannyian befogadóbbak, türelmesebbek lettünk, de nemcsak a fogyatékossággal élőkkel szemben, hanem saját mindennapjainkban, a munkánk során is.
A fiatal menedzsmenteknek a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket segítő szegedi GEMMA Iskolával is rendszeresen vannak közös projektjeik. Rokolya Krisztina, a hotel HR- és marketingvezetőjének tapasztalatai szerint a megváltozott munkaképességű emberek önbecsülése sokat nő, ha hasznos és értékteremtő munkához juttatják őket. //
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025 első negyedévében, mint tavaly
A SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >