Szakács mint álommunka
Tavaly számoltunk be először a Neked Munka, nekem Álom kezdeményezés vendéglátós vonatkozásairól. Az országos program idén már negyedszer adott lehetőséget fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Célja nem a munkaközvetítés, hanem annak szemléltetése, hogy fogyatékkal is van mód teljes életre és valódi, értékteremtő munkavégzésre. Felhívja a figyelmet arra, hogy csupán apróbb szervezési változtatással, biztonsági megoldások bevezetésével is zökkenőmentesen bevezethetők a munka világába a fogyatékkal élő emberek.
Évek óta az emberség és nem utolsósorban a szállodai közösségi szerepvállalás szép példáját mutatja a szegedi Art Hotel. A szállodában idén Fehér Zsolt siketként ismerkedhetett meg közelebbről a szakácsszakmával, de az országban elsőként látássérültként Kurucsai Szabolcs is náluk sajátította el szakmát. Goda Gábor konyhafőnök Szabolccsal kapcsolatban mondta el: vele dolgozva mindannyian befogadóbbak, türelmesebbek lettünk, de nemcsak a fogyatékossággal élőkkel szemben, hanem saját mindennapjainkban, a munkánk során is.
A fiatal menedzsmenteknek a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket segítő szegedi GEMMA Iskolával is rendszeresen vannak közös projektjeik. Rokolya Krisztina, a hotel HR- és marketingvezetőjének tapasztalatai szerint a megváltozott munkaképességű emberek önbecsülése sokat nő, ha hasznos és értékteremtő munkához juttatják őket. //
Kapcsolódó cikkeink
Már közel 30 ezren dolgoznak az idei Nyári Diákmunka Programban
A kormány idén már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a fiatalok…
Tovább olvasom >Starbucks: vége a csak elvitelre szóló kávézóknak – visszatérés a vendéglátás melegségéhez
Radikális stratégiai váltásba kezd a világ legnagyobb kávézólánca: a tőzsdén…
Tovább olvasom >Lángos-luxus a Balatonnál: már 3900 forintba is kerülhet egy sajtos-tejfölös
A klasszikus balatoni lángos egykor filléres retró ételnek számított, 2025…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >