Szabadtartású tojás az áruházláncok polcain

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 03. 04. 13:19

A hazai étkezési tojástermelés kiemelkedő szereplője, a Farm Tojás Kft. hosszú távú stratégiai fejlesztési programja következő lépéseként február közepén megjelent szabadtartású tojás termékével a hazai áruházláncok polcain. A tojást termelő tyúkok elhelyezése olyan istállókban történik, amelyek nagy legelő területekkel rendelkeznek az épület körül és az állatok kibújó nyílásokon keresztül szabadon kimehetnek, kapirgálhatnak és legelészhetnek a szabad levegőn és napfényben.

 

Az európai és hazai trendek egyre inkább a magasabb szintű állatvédelem irányába mozdulnak el és fokozatosan emelkedik a kereslet az alternatív tartásból származó tojások iránt. Ilyenek a mélyalmos, szabadtartás és bio tartás. Ezekben a tartásmódokban a tyúkok elhelyezése jobban közelít azok természetes igényeihez. A Farm Tojás Kft. már évek óta forgalmaz mélyalmos és bio tojásokat, amelyeket a csoporthoz tartozó vállalkozások termelnek, de mindezidáig hiányzott a szortimentből Magyarországon a szabadtartású tojás. Ezt a hiányt sikerült most pótolnunk, amely már régóta terveink között szerepelt, mondja dr. Kertész Tamás a cég ügyvezetője. További szabadtartású telepeink is épülnek jelenleg, melyek még 2020. évben termelésbe állnak, így fokozatosan egyre nagyobb volumennel tudjuk ellátni a hazai fogyasztókat. Számunkra fontos, hogy a korábbi évekhez hasonlóan elsőként jelenjünk meg a piacon az újdonságokkal és a lehető legnagyobb választékot biztosítsuk a fogyasztóknak.

Az alternatív termelésből származó tojások megkülönböztetésére létrehoztuk az Állatbarát Magyar Tojás logót, melyet ezeken a termékeken szerepeltetünk. A vásárlók így már messziről megismerik a magasabb állatjóléti termelésből származó termékeinket – emeli ki az ügyvezető.

(X)

Kapcsolódó cikkeink