Szabadon élvezhető ízek – közel 100-féle „mentes” termék az ALDI kínálatában
Az ételintoleranciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk a finom ízekről, ha az ALDI kínálatából válogatnak, hiszen a kakaós tekercstől a remek sajtokig kompromisszumok nélkül élvezhetik az ízletes termékeket. A laktóz- és gluténérzékenyek, valamint a „mentes” termékeket egyéb okból választók száma folyamatosan nő, az ALDI Enjoy Free jelölésű választéka számukra nyújt egyedülálló kínálatot országszerte.
A laktózérzékenyek speciális igényeinek kiszolgálására olyan termékek szükségesek, amelyek általuk is biztonsággal fogyaszthatók. A laktózt a készítők a gyártás során „semlegesítik”, ám ez sem a termékek ízében, sem állagában nem érezhető. Így az ALDI kínálatában megtalálható „Enjoy Free” tejeket (1,5 és 2,8 százalékos zsírtartalommal), vajakat (60 és 82 százalékos zsírtartalommal), írót, habtejszínt, tejtermékeket (natúr és ízesített joghurtokat, kefireket), sajtokat (a trappistától a kékpenészesen át a goudáig), túrókat, édességeket, proteinszeleteket a laktózérzékeny fogyasztók is bátran kipróbálhatják, az ALDI-tól megszokott kedvező árakon.
Az ALDI hasonlóképpen széles kínálattal gondolt a gluténmentes életmódot folytatókra is. A glutén – más néven sikér – a búzafélékben előforduló fehérje, a vizet megkötő, rugalmas anyag, amely a tésztát rugalmassá, nyújthatóvá, formálhatóvá teszi. A gluténmentes termékek előállítása – a fent említett sikér hiányában – más technológiát és más alapanyagokat igényel, amelyeket a gyártók folyamatosan fejlesztenek, hogy az érzékenységben szenvedőknek ne kelljen lemondaniuk a friss kenyér ízéről, illatáról, állagáról. Készítésükhöz jellemzően rizs- és kukoricalisztet és -keményítőt, burgonyakeményítőt, esetleg szóját és magvakat, útifűmaghéjat és almarostokat használnak fel, gyártásuk azonban komoly odafigyelést igényel.
A gluténmentes péksütemények azonban messziről megismerhetők, nem csupán az Enjoy Free feliratról, hanem csomagolásukról is. A keresztszennyeződések kivédése, a glutén teljes mellőzése érdekében ugyanis ezen termékek elkülönített üzemben, csak erre a célra használt eszközökkel készülhetnek, és csomagolva érkezhetnek a boltok polcaira.
A gluténmentes termékek jellemzően kisebb, gazdaságosabb kiszerelésben készülnek, hogy biztos elfogyjanak a minőségmegőrzési idő lejárta előtt. Az ALDI kínálatának legfrissebb újdonsága a gluténmentes kakaós tekercs, amely ízre és állagra nem sokban különbözik „hagyományos” társaitól. A gluténmentes vekni és zsemle – amely normál és sokmagvas változatban is elérhető – régi kedvenceink innovatív alternatívái lehetnek.
A glutén számos egyéb termék összetevői között is előfordulhat, így az ALDI boltok polcain megtalálhatóak gluténmentes gabonapelyhek, felvágottak, kekszek, energiaszeletek is. Ám a növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztenek újabb termékeket és technológiákat, és hamarosan a kínálat további bővülése várható e téren is. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Leépítésekbe kezdtek a brit élelmiszer-kereskedők a növekvő költségek miatt
Átrendeződőben van az Egyesült Királyság élelmiszer-kereskedelmi ágazata: a szupermarketek munkahelyeket…
Tovább olvasom >Kiflivending – A nap videója
Sokféle extrém vendingautomatát láttunk (és mutattunk be) már, de a…
Tovább olvasom >DRS megtakarítási kártyát vezet be az Aldi Írországban
Új Deposit Return Scheme (DRS) megtakarítási kártyát vezetett be az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kiváló minőség jele a Nádudvari Élelmiszer Kft. termékein
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt –…
Tovább olvasom >Kiváló minőségű pékáruk a Vela Pékségtől
Hogyan emelkedik ki a Vela Pékség a KMÉ-védjeggyel? A Vela…
Tovább olvasom >Fókuszban a csomagolóanyagok – konferencia
Csomagolóanyagot gyárt? Saját márkás terméket szállít be valamely kereskedelmi láncnak?…
Tovább olvasom >