Szabadon élvezhető ízek – közel 100-féle „mentes” termék az ALDI kínálatában
Az ételintoleranciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk a finom ízekről, ha az ALDI kínálatából válogatnak, hiszen a kakaós tekercstől a remek sajtokig kompromisszumok nélkül élvezhetik az ízletes termékeket. A laktóz- és gluténérzékenyek, valamint a „mentes” termékeket egyéb okból választók száma folyamatosan nő, az ALDI Enjoy Free jelölésű választéka számukra nyújt egyedülálló kínálatot országszerte.
A laktózérzékenyek speciális igényeinek kiszolgálására olyan termékek szükségesek, amelyek általuk is biztonsággal fogyaszthatók. A laktózt a készítők a gyártás során „semlegesítik”, ám ez sem a termékek ízében, sem állagában nem érezhető. Így az ALDI kínálatában megtalálható „Enjoy Free” tejeket (1,5 és 2,8 százalékos zsírtartalommal), vajakat (60 és 82 százalékos zsírtartalommal), írót, habtejszínt, tejtermékeket (natúr és ízesített joghurtokat, kefireket), sajtokat (a trappistától a kékpenészesen át a goudáig), túrókat, édességeket, proteinszeleteket a laktózérzékeny fogyasztók is bátran kipróbálhatják, az ALDI-tól megszokott kedvező árakon.
Az ALDI hasonlóképpen széles kínálattal gondolt a gluténmentes életmódot folytatókra is. A glutén – más néven sikér – a búzafélékben előforduló fehérje, a vizet megkötő, rugalmas anyag, amely a tésztát rugalmassá, nyújthatóvá, formálhatóvá teszi. A gluténmentes termékek előállítása – a fent említett sikér hiányában – más technológiát és más alapanyagokat igényel, amelyeket a gyártók folyamatosan fejlesztenek, hogy az érzékenységben szenvedőknek ne kelljen lemondaniuk a friss kenyér ízéről, illatáról, állagáról. Készítésükhöz jellemzően rizs- és kukoricalisztet és -keményítőt, burgonyakeményítőt, esetleg szóját és magvakat, útifűmaghéjat és almarostokat használnak fel, gyártásuk azonban komoly odafigyelést igényel.
A gluténmentes péksütemények azonban messziről megismerhetők, nem csupán az Enjoy Free feliratról, hanem csomagolásukról is. A keresztszennyeződések kivédése, a glutén teljes mellőzése érdekében ugyanis ezen termékek elkülönített üzemben, csak erre a célra használt eszközökkel készülhetnek, és csomagolva érkezhetnek a boltok polcaira.
A gluténmentes termékek jellemzően kisebb, gazdaságosabb kiszerelésben készülnek, hogy biztos elfogyjanak a minőségmegőrzési idő lejárta előtt. Az ALDI kínálatának legfrissebb újdonsága a gluténmentes kakaós tekercs, amely ízre és állagra nem sokban különbözik „hagyományos” társaitól. A gluténmentes vekni és zsemle – amely normál és sokmagvas változatban is elérhető – régi kedvenceink innovatív alternatívái lehetnek.
A glutén számos egyéb termék összetevői között is előfordulhat, így az ALDI boltok polcain megtalálhatóak gluténmentes gabonapelyhek, felvágottak, kekszek, energiaszeletek is. Ám a növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztenek újabb termékeket és technológiákat, és hamarosan a kínálat további bővülése várható e téren is. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Öt év alatt 60%-os növekedést ért el az Aldi Spanyolországban
Az Aldi Nord az elmúlt öt év leggyorsabban növekvő élelmiszerláncává…
Tovább olvasom >Lakásépítést szorgalmaz a német építésügyi miniszter az élelmiszerüzletek fölé
Verena Hubertz német építésügyi miniszter arra ösztönözné a nagy kiskereskedelmi…
Tovább olvasom >Egymillió adag ételt adományoz a brit Aldi rászorulóknak a nyári szünetben
Az Aldi tovább bővíti jótékonysági kezdeményezései körét: a diszkontlánc vállalta,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elemi erők találkoznak a jubileumi MVM ZENERGIA koncerten a Papp László Budapest Sportarénában
Egyedülálló zenei és vizuális élménnyel várja a művészet kedvelőit a…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség: a Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Kik festik a jövő otthonait?
Miközben a lakásfelújítási hullám új lendületet ad az építőiparnak, csendben…
Tovább olvasom >