Svájcban is élelmiszert ment a Lidl

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 21. 09:47

Más országokban sikerre vitt projektek után a Lidl most svájci üzleteiben is bevezette a “Rette mich” [“Ments meg!”] élelmiszermentő táskák rendszerét, így igyekezvén küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.

Az olyan gyümölcsökkel és zöldségekkel megtöltött csomagok, amelyek nem felelnek meg a lánc által meghatározott vizuális követelményeknek, de fogyasztásra még tökéletesen alkalmasak, csökkentett, egységesen 5 svájci frankos (5,09 eurós) áron kaphatók. A számos édességet és különféle zsemléket tartalmazó pékáruknak szánt mentőtasakok 1 CHF-ért vásárolhatók meg.

Az élelmiszermentésre irányuló kezdeményezés fokozatosan terjed majd az az ország egészére – közölte a diszkontlánc.

A Lidl Svájc emellett különböző termékeken – így a tejszín vagy a narancslé csomagolásán – elhelyezett “Gyakran tovább is fogyasztható” címkével emlékezteti a fogyasztókat arra, hogy az élelmiszerek sokszor a fogyaszthatóságra jelölt idő lejárta után is biztonsággal fogyaszthatóak.

A kiskereskedelmi vállalat René Schudellel együttműködve elindította a Zero Food Waste Kitchen-t is, amely gyors és egyszerű recepteket kínál az otthoni élelmiszerpazarlás elkerülése érdekében.

A vállalat évek óta aktívan foglalkozik az élelmiszerpazarlás értékláncban történő megelőzésével.

A kiskereskedő megjegyezte, hogy üzleteiben az élelmiszerpazarlás minimalizálása érdekében az árut a kereslettel összhangban rendelik, a rövid szavatossági idejű termékeket leértékelik, illetve a megmaradt élelmiszereket jótékonysági szervezeteknek adományozzák.

A szerves anyagokat a kiskereskedő biogázüzemében hő- és villamos energiává vagy biogázzá alakítják.

ESM

Kapcsolódó cikkeink