Süssünk-főzzünk ehető virágokból IV.

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 06. 01. 10:34

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ehető virágokkal foglalkozó sorozatának negyedik, befejező részében június 14-én, csütörtökön 18 órakor Halmos Monika mutatja be, hogyan lehet levendulával és rózsával ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.

Rózsás finomságok már Apicius szakácskönyvében is megjelentek, azóta pedig töretlen a népszerűsége. Hogyan tegyük ínycsiklandóvá a kerti rózsákat? Mi minden készülhet az „örök virág”-ból? Halmos Monika előadásában nem csak képekben és szóban járjuk be az ehető rózsakertet, hanem lesz alkalmunk beleharapni rózsás finomságokba. Amint a kolostorkertekben is együtt gyönyörködhetünk a rózsákban és a levendulabokrokban, így a konyhában is kéz a kézben járhatnak. Hogy molyirtó-e a levendula, szappanízű-e, ugyanúgy megtudhatjuk a sok recept mellett, mint azt is, mi lehet a levendula-hemina.

A vetített képes előadást virágos finomságok kóstolója követi, majd a szerző dedikálja „Rózsakóstoló” és „Levendula szívvel-lélekkel” című szakácskönyveit.
Belépő: 500 Ft.

Kapcsolódó cikkeink