Süssünk-főzzünk ehető virágokból IV.
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ehető virágokkal foglalkozó sorozatának negyedik, befejező részében június 14-én, csütörtökön 18 órakor Halmos Monika mutatja be, hogyan lehet levendulával és rózsával ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.
Rózsás finomságok már Apicius szakácskönyvében is megjelentek, azóta pedig töretlen a népszerűsége. Hogyan tegyük ínycsiklandóvá a kerti rózsákat? Mi minden készülhet az „örök virág”-ból? Halmos Monika előadásában nem csak képekben és szóban járjuk be az ehető rózsakertet, hanem lesz alkalmunk beleharapni rózsás finomságokba. Amint a kolostorkertekben is együtt gyönyörködhetünk a rózsákban és a levendulabokrokban, így a konyhában is kéz a kézben járhatnak. Hogy molyirtó-e a levendula, szappanízű-e, ugyanúgy megtudhatjuk a sok recept mellett, mint azt is, mi lehet a levendula-hemina.
A vetített képes előadást virágos finomságok kóstolója követi, majd a szerző dedikálja „Rózsakóstoló” és „Levendula szívvel-lélekkel” című szakácskönyveit.
Belépő: 500 Ft.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >