Süssünk-főzzünk ehető virágokból IV.
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ehető virágokkal foglalkozó sorozatának negyedik, befejező részében június 14-én, csütörtökön 18 órakor Halmos Monika mutatja be, hogyan lehet levendulával és rózsával ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.
Rózsás finomságok már Apicius szakácskönyvében is megjelentek, azóta pedig töretlen a népszerűsége. Hogyan tegyük ínycsiklandóvá a kerti rózsákat? Mi minden készülhet az „örök virág”-ból? Halmos Monika előadásában nem csak képekben és szóban járjuk be az ehető rózsakertet, hanem lesz alkalmunk beleharapni rózsás finomságokba. Amint a kolostorkertekben is együtt gyönyörködhetünk a rózsákban és a levendulabokrokban, így a konyhában is kéz a kézben járhatnak. Hogy molyirtó-e a levendula, szappanízű-e, ugyanúgy megtudhatjuk a sok recept mellett, mint azt is, mi lehet a levendula-hemina.
A vetített képes előadást virágos finomságok kóstolója követi, majd a szerző dedikálja „Rózsakóstoló” és „Levendula szívvel-lélekkel” című szakácskönyveit.
Belépő: 500 Ft.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >