Sushirrito
Ha valaki perverzitásnak tartja, hogy a Váci utcai Nobu étterem séfjének fúziós konyháján a mexikói konyhát a japánnal „kombinálják”, vagy tagadja azt a folyamatot, amit a gasztronómia globalizációjának neveznek, annak szíves figyelmébe ajánljuk a kaliforniai származású „találmányt”, a sushi és a burrito keverékeként kitalált sushirritót. Ha létezik alkalom, amikor a „nomen est omen” közhely találóan elsüthető, akkor ez az összefüggés biztosan az: az innovatív tulajdonos neve Peter Yen! A Sushirrito néven működő Los Angeles-i étteremben a hozzávalók a speciális alapanyagokon kívül – a mai trendeknek megfelelően – mind frissek, a közelből származnak és organikusak, nevüket étlapon olvasva bármelyik magyar sznobnak is összeszaladna a nyál a szájában (www.sushirrito.com/food). És persze a sushi elkorcsosulásától sem kell tartani, szó sincs húsokról, erős paprikákról; Dél-Amerikát inkább kevés fűszer és sok zöldség képviseli. Hogy mindez bizarrul hangzik? Nos, rossz egészen biztos nem lehet!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >