Sushirrito
Ha valaki perverzitásnak tartja, hogy a Váci utcai Nobu étterem séfjének fúziós konyháján a mexikói konyhát a japánnal „kombinálják”, vagy tagadja azt a folyamatot, amit a gasztronómia globalizációjának neveznek, annak szíves figyelmébe ajánljuk a kaliforniai származású „találmányt”, a sushi és a burrito keverékeként kitalált sushirritót. Ha létezik alkalom, amikor a „nomen est omen” közhely találóan elsüthető, akkor ez az összefüggés biztosan az: az innovatív tulajdonos neve Peter Yen! A Sushirrito néven működő Los Angeles-i étteremben a hozzávalók a speciális alapanyagokon kívül – a mai trendeknek megfelelően – mind frissek, a közelből származnak és organikusak, nevüket étlapon olvasva bármelyik magyar sznobnak is összeszaladna a nyál a szájában (www.sushirrito.com/food). És persze a sushi elkorcsosulásától sem kell tartani, szó sincs húsokról, erős paprikákról; Dél-Amerikát inkább kevés fűszer és sok zöldség képviseli. Hogy mindez bizarrul hangzik? Nos, rossz egészen biztos nem lehet!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >Zuhanyozni csak pontosan, szépen! – A nap képe
A neten találtuk a képet: egy amerikai szállodában fotózták ezt…
Tovább olvasom >