Sushirrito
Ha valaki perverzitásnak tartja, hogy a Váci utcai Nobu étterem séfjének fúziós konyháján a mexikói konyhát a japánnal „kombinálják”, vagy tagadja azt a folyamatot, amit a gasztronómia globalizációjának neveznek, annak szíves figyelmébe ajánljuk a kaliforniai származású „találmányt”, a sushi és a burrito keverékeként kitalált sushirritót. Ha létezik alkalom, amikor a „nomen est omen” közhely találóan elsüthető, akkor ez az összefüggés biztosan az: az innovatív tulajdonos neve Peter Yen! A Sushirrito néven működő Los Angeles-i étteremben a hozzávalók a speciális alapanyagokon kívül – a mai trendeknek megfelelően – mind frissek, a közelből származnak és organikusak, nevüket étlapon olvasva bármelyik magyar sznobnak is összeszaladna a nyál a szájában (www.sushirrito.com/food). És persze a sushi elkorcsosulásától sem kell tartani, szó sincs húsokról, erős paprikákról; Dél-Amerikát inkább kevés fűszer és sok zöldség képviseli. Hogy mindez bizarrul hangzik? Nos, rossz egészen biztos nem lehet!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >