Erős harmadik negyedévet zárt a Henkel

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 12. 01. 15:57

2017 harmadik negyedévében a Henkel árbevétele 4,9%-os növekedéssel 4981 millió euróra nőtt. A szerves árbevétel, melybe a külföldi valutaárfolyamok hatásai és a felvásárlások/befektetésmegszüntetések nem tartoznak bele, 3,0%-os növekedést mutatott. A korrigált üzemi eredmény (EBIT) 7,1%-kal 897 millió euróra növekedett.

Az Adhesive Technologies üzletág erős, 4,9%-os szerves árbevétel-­növekedést ért el. A Beauty Care üzletág 0,5%-os szerves árbevétel-növekedést, míg a Laundry & Home Care üzletág erős, 1,8%-os szerves árbevétel-növekedést jelentett.

A globális Darex Packaging Technologies cég, a Sonderhoff Group és a Nattura Laboratorios akvizícióinak sikeres lezárásával a Henkel tovább erősítette üzleti portfólióját.

A fejlődő piacok ismét átlag feletti mértékben járultak hozzá a csoport szerves növekedéséhez, nagyon erős, 5,0%-os növekedést mutatva a szerves árbevétel terén. A fejlett piacok 1,5%-os pozitív szerves árbevétel-növekedést értek el.

A nyugat-európai régióban a szerves árbevétel az előző év azonos negyedévéhez képest azonos szinten maradt. Minden egyéb régió növelni tudta szerves árbevételét. Kelet-­Európában az árbevétel 4,8%-kal nőtt. //

Kapcsolódó cikkeink