Stratégiailag kiemelt gazdálkodóvá minősítette a Pápai Hús Kft.-t a kormány

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 11. 11:21

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t a Magyar Közlönyben kedden megjelent rendelet szerint. A rendelet a kihirdetést követő napon, szerdán lép hatályba.

hus-

Az MTI hétfőn számolt be arról, hogy a pápai önkormányzat, mint a húsüzem többségi tulajdonosi jogainak gyakorlója november 6-i ülésén döntött a felszámolási eljárás megindításáról “a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében.

A pápai önkormányzat közleménye szerint a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. – akkor még Pápai Hús 1913 Kft. néven – 2014. júniusában kötött csődegyezséget hitelezőivel, ám a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai pedig november elejére kimerültek. A húsüzem lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése is.

A társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz – szerepelt az önkormányzat közleményében.

A Pápai Hús több mint 800 alkalmazottat foglalkoztat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink