Stratégiai együttműködést kötött a Pek-Snack és a SÁGA

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 05. 12. 08:38

A közép-európai régió egyik vezető fagyasztott péksütemény gyártójaként a Pek-Snack az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékeit minél jobb minőségű és elsősorban Magyarországon termelt alapanyagokból állítsa össze, ezáltal pedig közvetetten védje a hazai munkahelyeket.  A törekvés következő lépéseként most a SÁGA-val kötött stratégiai megállapodást, így idén májustól kizárólag SÁGA virslivel készülnek a Pek-Snack virslis pékárui.  

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború miatt felmerült szállítási és tervezési nehézségek, többek között az európai ellátási láncból tartósan kieső ukrán mezőgazdasági termékek okán különösen fontossá vált a magyar élelmiszerek szerepe. A hazai alapanyagokból, teljes egészében Magyarországon előállított készítmények felértékelődtek, hiszen biztos megélhetést jelentenek a magyar munkavállalóknak, így ezen termékek fejlesztése stratégiai jelentőségű. 

E stratégiát szem előtt tartva a Pek-Snack célja, hogy támogassa a magyar munkahelyeket, fenntarthatósági szempontokat érvényesítsen a beszállítói láncban, termékportfóliójában pedig a hazai ízekre helyezze a hangsúlyt. Ennek érdekében időről-időre hasonló elvek iránt elkötelezett, megbízható, a magyar piacon ismert és kedvelt márkákkal működik együtt.  

“Szűkebb és tágabb környezetünk érdekében mindenkor igyekszünk felelős vállalati döntéseket hozni. Ebbe a folyamatba rendszerint bevonjuk fogyasztóinkat is és igényeiket meghallgatva keressük azokat a stratégiai partnereket, akikkel közösen növelhetjük a fenntartható forrásból származó hazai alapanyagok szerepét. Ehhez a felfogáshoz illeszkedik a SÁGA-val történt megállapodás is, hiszen a két márka minőség és megbízhatóság iránti elköteleződése azonos, mely szempontok jelen piaci körülmények között még inkább kiemelt szerepet kapnak. Az ilyen együttműködésekkel nem titkolt szándékunk továbbá, hogy közösen védjük a magyar munkahelyeket és közvetett módon együtt tegyünk a természeti erőforrások megóvásáért. Úgy gondoljuk, hogy a cégeink által képviselt értékek a kooperációban összeadódnak, közösen pedig hatékonyabban dolgozhatunk céljainkért és fogyasztóink elégedettségéért.

– fogalmazott Antal Csaba a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója. 

A SÁGA 2020 év eleji integrációja a MASTER GOOD cégcsoportba lehetővé tette, hogy a GMO-mentes termelésből származó, saját csirke alapanyag bekerült a SÁGA szortimentjébe. A kisvárdai központú cégcsoport kiváló hazai GMO-mentes termelésből származó takarmánnyal táplált, hormon és hozamfokozó készítmények hozzáadása nélkül nevelt csirkékből állítja elő termékeit. A több mint 110 éves tradícióval rendelkező MASTER GOOD Magyarország és a térség dinamikus, piacvezető, minden szegmensében mintaadó vállalkozásaként, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel. A MASTER GOOD – SÁGA gondolkodásmódját az elindulásától a Tradíció – Felelősség – Innováció egysége határozta meg. A mostani együttműködés jegyében idén májustól minden Pek-Snack által gyártott roppanós lenmag borítású ketchupos, valamint mustáros hot-dog kizárólag SÁGA virslik felhasználásával készül majd, igazi ízélményt kínálva a fogyasztóknak. 

Kapcsolódó cikkeink