Stratégiai együttműködést kötött a Pek-Snack és a SÁGA
A közép-európai régió egyik vezető fagyasztott péksütemény gyártójaként a Pek-Snack az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékeit minél jobb minőségű és elsősorban Magyarországon termelt alapanyagokból állítsa össze, ezáltal pedig közvetetten védje a hazai munkahelyeket. A törekvés következő lépéseként most a SÁGA-val kötött stratégiai megállapodást, így idén májustól kizárólag SÁGA virslivel készülnek a Pek-Snack virslis pékárui.
Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború miatt felmerült szállítási és tervezési nehézségek, többek között az európai ellátási láncból tartósan kieső ukrán mezőgazdasági termékek okán különösen fontossá vált a magyar élelmiszerek szerepe. A hazai alapanyagokból, teljes egészében Magyarországon előállított készítmények felértékelődtek, hiszen biztos megélhetést jelentenek a magyar munkavállalóknak, így ezen termékek fejlesztése stratégiai jelentőségű.
E stratégiát szem előtt tartva a Pek-Snack célja, hogy támogassa a magyar munkahelyeket, fenntarthatósági szempontokat érvényesítsen a beszállítói láncban, termékportfóliójában pedig a hazai ízekre helyezze a hangsúlyt. Ennek érdekében időről-időre hasonló elvek iránt elkötelezett, megbízható, a magyar piacon ismert és kedvelt márkákkal működik együtt.
“Szűkebb és tágabb környezetünk érdekében mindenkor igyekszünk felelős vállalati döntéseket hozni. Ebbe a folyamatba rendszerint bevonjuk fogyasztóinkat is és igényeiket meghallgatva keressük azokat a stratégiai partnereket, akikkel közösen növelhetjük a fenntartható forrásból származó hazai alapanyagok szerepét. Ehhez a felfogáshoz illeszkedik a SÁGA-val történt megállapodás is, hiszen a két márka minőség és megbízhatóság iránti elköteleződése azonos, mely szempontok jelen piaci körülmények között még inkább kiemelt szerepet kapnak. Az ilyen együttműködésekkel nem titkolt szándékunk továbbá, hogy közösen védjük a magyar munkahelyeket és közvetett módon együtt tegyünk a természeti erőforrások megóvásáért. Úgy gondoljuk, hogy a cégeink által képviselt értékek a kooperációban összeadódnak, közösen pedig hatékonyabban dolgozhatunk céljainkért és fogyasztóink elégedettségéért.”
– fogalmazott Antal Csaba a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója.
A SÁGA 2020 év eleji integrációja a MASTER GOOD cégcsoportba lehetővé tette, hogy a GMO-mentes termelésből származó, saját csirke alapanyag bekerült a SÁGA szortimentjébe. A kisvárdai központú cégcsoport kiváló hazai GMO-mentes termelésből származó takarmánnyal táplált, hormon és hozamfokozó készítmények hozzáadása nélkül nevelt csirkékből állítja elő termékeit. A több mint 110 éves tradícióval rendelkező MASTER GOOD Magyarország és a térség dinamikus, piacvezető, minden szegmensében mintaadó vállalkozásaként, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel. A MASTER GOOD – SÁGA gondolkodásmódját az elindulásától a Tradíció – Felelősség – Innováció egysége határozta meg. A mostani együttműködés jegyében idén májustól minden Pek-Snack által gyártott roppanós lenmag borítású ketchupos, valamint mustáros hot-dog kizárólag SÁGA virslik felhasználásával készül majd, igazi ízélményt kínálva a fogyasztóknak.
Kapcsolódó cikkeink
Rendszerben gondolkodunk
Január 25-én került megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség 17. Díjkiosztó…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >Átfogó fizetésiterminál-megoldás elektromos járművek töltéséhez Európában
A Mastercard és a Last Mile Solutions azzal a céllal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hét trend, amely 2024-ben az in-store marketingre és a kereskedelmi dizájnra hatással lesz
A fogyasztók figyelmének megragadása és megtartása évről évre egyre nehezebbnek tűnik.…
Tovább olvasom >2024 a kihívások éve a dohányipar és dohány-kiskereskedelem számára
A gazdasági nehézségek ellenére várhatóan növekedett a dohány-kiskereskedelem éves árbevétele…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >