Stílusos Vidéki Éttermiség 11.0
Rácalmáson lesz vasárnap a SVÉT legnagyobb idei rendezvénye
Minden eddiginél különlegesebb helyszínen szervezik a Stílusos Vidéki Éttermiség vasárnapi rendezvényét: szállodák vendégeskedése, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja szeptember 8-án a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson, a Jankovich-kúriában a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.
A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
1. Almalomb Hosszúhetény
2. Anyukám Mondta – Encs
3. Erhardt Étterem Sopron
4. GUSTO 13 – Veszprém
5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6. IKON Étterem – Debrecen
7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9. La Maréda Étterem Győr
10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12. Nomád Hotel – Noszvaj
13. Pajta – Őriszentpéter
14. PalKonyha – Palkonya
15. Platán Restaurant & Café – Tata
16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
MEGHÍVOTT VENDÉGEK:
1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest
2. 67sigma – Székesfehérvár
KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.
Íme a SVÉTLAP:
ALMALOMB
Lecsó füstös pesztós kápia krémmel tojással vagy szalonna pörccel
Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval
Omlós almás pite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával
ANYUKÁM MONDTA
Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom
BBQ-mangalica, almaketchup
Barbi & Vikita sütije
GUSTO13 Bistro
Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller
Tökös-almás krémes
ERHARDT Étterem
Hideg libamáj zsírjában, aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal
Tejfölös-fokhagymás lángos, ropogósra sült göngyölt malachússal, kovászos uborkával
Somlói galuska, almával
GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ
Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban
Fűszeres, mézes dióval töltött alma vaníliafagylalttal
IKON Étterem
Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár
Mangalica tarja, alma, zeller
Szabolcsi alma , diós morzsa, karamell fagylalt
JANKOVICH KÚRIA
Kacsamájkrém, sült alma, szőlőmag lisztes briós
Mangalica pofa, hajdina, fehér kimchi
Körte, étcsokoládé, mogyoró
KISTÜCSÖK Étterem
Keszthelyi tokhal, zöldalmás káposzta salátával
Borjúmáj, karamellizált almával és sült zellerpürével
LAMARÉDA
Győri halászlé pirított tésztával
Wonton véres kolbász , szilvával
“Máglyarakás”
MACOK Bisztró és Borbár
Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó
Macok túrógombóc
MANDULA Étterem és Bor Bár
Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával
Almás pite
NOMÁD Hotel és Glamping
Vaddisznó karaj, fehérrépa püré, zöld dió
Noszvaji szilvás gombóc
PAJTA
Petrezselymes alma “pezsgő”
Vargányaleves • kerek perec
Fogas • cukkini • alma • hajdina
Túrógombóc • tökmag • fehércsokoládé
PALKONYHA
Füstben sült bárány lapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli
Créme brulée karamellizált almával
PLATÁN
Ökörfarok, kimchi, vietnámi leves
Sertésfül, “sólet”, salsa verde
ALMAfánk
ROSINANTE Étterem
Grillezett kacsamáj lilakáposzta püré, zöldalma, jalapeno
Málnás mézes-krémes, rebarbara és mangó pürével
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény
Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados
AlMacaron almás-mákos joghurt mousse-val
PANNÓNIA Gasztrohajó
Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel
Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel, “speclivel”
Szilvalekváros hájas, almás bazsalikom fagylalttal
67SIGMA
Fürjmell és comb, zöldborsó, alma, fürjtojás
Alma, dió, sós karamell
Italok:
• Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
• Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
• Pálinkák – Bestillo, Szicsek
• Kávé – Nespresso, Black Sheep
• Olajok – Grapoila
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: lakásfelújításra is fordítható a SZÉP kártyára érkező összeg fele 2025-től
A jövő évtől a SZÉP kártyára érkező összeg felét lakásfelújításra,…
Tovább olvasom >Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >