Statisztikailag egészségesebb a nagyobb gyorsétterem-láncokban enni
Az Egyesült Államokban évente csaknem 76 millió esetben történik étellel kapcsolatos betegség, apróbb kellemetlenség vagy akár haláleset is – derül ki a Centers for Disease Control felméréséből.
Az esetek nagy része nem kerül nyilvánosságra, csak néhány
nagyobb fertőzéskor figyel fel a média a történtekre. Az elmúlt negyedszázad 18
nagy, országos vagy regionális megbetegedésből, – amelyek az „egyszerűbb"
szalmonellától a butulizmust kiváltó kórokozó jelenlétéig terjedtek- , csupán
kettő volt nagy étteremlánchoz köthető, ebből is egyről kiderült, hogy az egyik
beszállító hibája miatt.
Jó hír, hogy az E.coli 1993-as felbukkanása óta, amikor a
Jack in the box hamburgerében megbújó kórokozó négy embert megölt és többszázat
megbetegített, az amerikai élelmiszeripar milliókat költ élelmiszerbiztonságra.
Ráadásul, ha mégis történt valami havaria, mint például a Taco Bell-nél tavaly,
amikor E.coli-s húst találtak, akkor még inkább fokozott ellenőrzés folyik az
éttermekben
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >