Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy fenntarthatóbb módon előállított kávét kínáljon. A kávé egy Kolumbiában zajló projektből származik, ahol a kávéültetvényeken keletkező hulladék újrahasznosításra kerül.
A Cotierra Kolumbiában egy mobilkemencében készít magas hőmérsékleten a kávécserjék visszametszéséből származó faanyagból növényi szenet, így megkötve a fában tárolt CO2-t. A gazdák ezt biotrágyaként használják, mert javítja a talaj minőségét, és akár 30%-kal is csökkentheti a műtrágyahasználatot.
A kávé szemes, őrölt és kapszulás formában a Kaufland a K-Favourites saját márkája alatt kapható. A vásárlók a projektről a csomagoláson elhelyezett QR-kód beolvasásával tájékozódhatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Corvinus-kutatás: Nők vezetik a fenntarthatóbb gazdaságokat
Jobban optimalizálják az erőforrásokat, ökohatékonyabbak a nők által vezetett mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >