Staropramen Ízművek Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 05. 25. 11:11

A több száz éves hagyományokkal rendelkező cseh sörkultúra emblematikus márkája, Prága első számú söre, a Staropramen idén nyáron cseh gasztro kalandokra csábítja a márka hazai kedvelőit. A Magyarországon is széles termékpalettával elérhető Staropramen Ízművek kezdeményezés keretében a cseh konyha által ihletett különleges utcai fogásokat hoz el Magyarországra.

Staropramen Izmuves Estek003

Ha valaki Csehországot emlegeti, valószínűleg elsőként a finom, minőségi sörök jutnak az eszünkbe. Nem is csoda, hiszen a sör a leggyakrabban fogyasztott alkoholos ital Csehországban és egyben az ország egyik ikonikus szimbóluma.De a cseh gasztronómia messze túlmutat a kiváló sörökön, hiszen számos ételkülönlegességet is kínál, ami tökéletes kiegészítője lehet egy sör mellett eltöltött baráti beszélgetésnek.
A Staropramen Magyarországon elérhető termékeihez – Staropramen világos, barna, Granát, Unfiltered és alkoholmentes–a kedvelt cseh sörmárka a nyár legütősebb cseh gasztrofogásait hozza el a Staropramen Ízművek elnevezésű kezdeményezés keretében.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője a cseh konyha ihlette utcai fogások kapcsán kiemelte: „Az egyedi sörkorcsolyákat, az íncsiklandozó húsos és vegetáriánus életeket egytől egyik úgy alkottuk meg, hogy a Staropramen söreihez passzolva igazi cseh streetfood élményt nyújtsanak a sörkedvelőknek. Bízunk benne, hogy az országszerte több nyári rendezvényen is elérhető Staropramen Ízművekmég több rajongót szerez a cseh sör- és gasztrokultúrának.”

Az egyedi Staropramen menüsor először szűk kör előtt, az Staropramen Ízműves Esték keretében mutatkozik be a CarphattKitchen lakásétteremben. Itt csupán 5 napig lesz elérhető a különleges vacsora pár szerencsés számára, ezután indul útjára a Staropramen Food Truck, hogy elvigye a cseh streetfood finomságokat az ország több pontjára.

A Staropramen food truck június elején, a Budavári Sörfesztiválon debütál a nagyközönség előtt különleges cseh streetfood menüjével, és a nyár folyamán, több fesztiválon is felbukkan majd országszerte. Az események listája ahttp://staropramen.com/hu weboldalon lesz elérhető.

Kapcsolódó cikkeink