Starbucks nyári kávékoktélok hőség idejére
Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok. A nyári hőségben fokozottan fontos odafigyelni a megfelelő hidratálásra. A Starbucks kávémesterei ennek érdekében állították össze különleges szezonális kávékoktél-válogatásukat, amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba. A frissítő italkülönlegességek bárhol könnyedén elkészíthetők.
A Starbucks baristái és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait, így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban. A következő kávékoktélok akár otthon vagy akár az irodában is könnyen elkészíthetők, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok is színesebben teljenek.
Golden Kenya koktél
A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.
Hozzávalók: 140ml Starbucks Kenya kávé, 100ml rostos narancslé, 5 db kávétejszín, 37,5ml vanília szirup
Elkészítés: A Kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy naracskarikát, a pohár szélére akasztva.
Tipp: A jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az italunkat és ne csapódjon ki a fehérje.
City Jungle
Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napindító erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a mindennapokon.
Hozzávalók: 27g Starbucks Veranda kávé, 1 db mangó, 1 db ananász, 3 kanál fehércsokoládé, kókuszreszelék, 1,5%-os tej, jég
Elkészítés: A felszeletelt ananászt a pohár aljára helyezzük, hozzáadjuk a három kanál csokit és a jeget. Ráöntjük a pépesített mangót, majd a tetejére a durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét töltünk. Ízlés szerint tehetünk rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót is.
Mentás-Csokis Álom
Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességét keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.
Hozzávalók: 2×20 ml mokka, dupla eszpresszó, menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marok jég
Elkészítés: 2×20ml mokkát és mentát teszünk egy üvegpohárba, majd hozzáöntjük a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és a jeget. A pohár maradék részébe 15ml málnasziruppal kevert tejhabot teszünk, a hab tetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.
+1 Summer Morning
A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősítő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.
Hozzávalók: 15 ml barack szirup, cold brew, szűrt víz, fél adag jég, bazsalikomlevél
Elkészítés: 15ml barakcszirupot töltünk egy shakerbe, ehhez hozzáadjuk a jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd összerázzuk. A pohár alsó részébe cold brewt öntünk, erre kerül a jég és a shaker tartalma.
Kapcsolódó cikkeink
Starbucks: terjeszkedés a Közel-Keleten és Kínában, leépítés Amerikában
A Starbucks ambiciózus terveket jelentett be a következő évekre: évente…
Tovább olvasom >A Starbucks újra személyes üzeneteket tesz a kávéspoharakra
A Starbucks új vezérigazgatója, Brian Niccol irányításával visszatér ahhoz a…
Tovább olvasom >Starbucks-stratégia: radikális változások az amerikai üzletekben
A Starbucks jelentős átalakításokat hajt végre az Egyesült Államokban: a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Jelentősen nőtt az Alibaba negyedéves nyeresége
Az Alibaba Group Holding kínai e-kereskedelmi óriás adózott eredménye jelentősen…
Tovább olvasom >Új marketing- és kommunikációs vezetővel erősít a Gránit Alapkezelő
2025 februárjától Csonka Attila irányítja a Gránit Alapkezelő marketing-, kommunikációs…
Tovább olvasom >