Megválasztották év Starbucks baristáját

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 08. 30. 10:04

A kávézólánc legjobb magyarországi baristái tesztelték a Starbucks legújabb budapesti kávézóját, amely 200 négyzetméteres belső vendégterével és 40 négyzetméteres teraszával elsősorban az új lendületet kapott Duna-korzón sétáló budapestiek, turisták és a helyi kávéfanatikusok kedvencévé szeretne válni.

A nagy belmagasság, a világos falak és a csodás panorámát adó óriási üvegfelületek rendkívül tágassá teszik az egyébként is tekintélyes méretű kávézót, amely akár nagyobb üzleti megbeszélésekre is alkalmas.
A nyitás előtti napon tartott Starbucks Barista Championship döntőn a kerületi fordulók nyerteseinek – Gáspár Szonjának, Szabó Dominikának, Simárszki Tamásnak és Varga Balázsnak – három területen kellett bizonyítaniuk: a Latte art fordulóban kézügyességüket, egy kávékóstoló alatt szakmai tudásukat, a szituációs versenyszámban pedig ezek alkalmazását a Starbucks legfőbb értékei, a vendégek iránti elköteleződés és az italok személyre szabhatósága mentén.

A 2017-es év baristája Simárszki Tamás lett, aki saját italkreációjával a közönség különdíját is elnyerte. Tamás két éve tagja a Starbucks magyarországi csapatának, a mindennapokban a Starbucks Promenade kávézóban futhatunk vele össze, és az egyedi, kizárólag a győztesnek járó kötényről ismerhetjük fel. Eredményével októberben ő képviseli hazánkat a wrocławi Amrest döntőn, valamint elutazhat Amszterdamba a Starbucks európai pörkölőüzemébe.

Kapcsolódó cikkeink