Stabil növekedést ért el a tízéves S IMMO Hungary 2011. harmadik negyedévig

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 07. 14:47

Az S IMMO Magyarország 2011-es harmadik negyedéves pénzügyi eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak. Az üzleti eredmény (EBIT) 6,2 millió euróra, 23.5%-kal, nőtt az előző évben mért hasonló időszakhoz képest. A teljes bevétel 19,8 millió euró, míg az egyéb üzleti eredmények 8,8 millió euróra alakultak, mely értékek 4 % és 2,5 %-os javulást mutatnak a 2010 hasonló időszakában mért számokhoz képest.

A bérleti díjból származó bevétel a várakozásoknak megfelelően alakult: 5,9 millió eurót tett ki szemben a 2010. harmadik negyedévében elért 6,1 millió euróval. „A bérleti díjból származó bevételnél észlelhető 4 %-os csökkenés elenyészőnek tekinthető az S IMMO Hungary működésében, hiszen a piaci átlaghoz képest, amely 79,3%-ra tehető, így is nagyon kedvező bérbeadottsági számokkal zártuk 2011 három negyedévét. A hét irodaházunk áltag bérbeadását 88%-on rögzítjük” – mondta Sermer Katalin, az S IMMO Hungary Magyarországért felelős területi vezető szerdán sajtótájékoztató keretében. Érdemes kiemelni az S IMMO Hungary és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. között az utóbbi hetekben kötött sikeres megállapodást, amely szerint Budapest XII. kerületében található Maros Center irodaház 65 %-át az Educatio öt évre bérbe veszi.

A budapesti szállodaiparban megfigyelhető pozitív trend az S IMMO szállodájának, a Budapest Marriott Hotel eredményeiben is megmutatkozott. A szállodaüzemeltetésből származó bevétel a 2010. első három negyedévében regisztrált 10,7 millió euróról 12 millió euróra nőtt az idei év első három negyedévében. A szállodaüzemeltetésből származó nyereség 12%-kal, 3,2 millió euróra nőtt.

“Az S IMMO Hungary sikeresen folytatja működését Magyarországon a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben. Az S IMMO Hungary Kft. sikerét az ingatlan portfóliónk jó minősége, valamint csapatunk képzettsége és elhivatottsága biztosítja. Vagyonkezelőink a szakterületeik legjobbjai, és ezért kiváló szolgáltatást tudunk nyújtani bérlőink számára. Az elmúlt tíz év megmutatta, hogy a vállalatok átlátható és megbízható partnereket keresnek az ingatlan ügyeik intézéséhez; ez a sikerünk titka” – mondta Sermer Katalin. “Budapestnek nagyon jó a helyzete a régióban és fontos szerepet tölt be Közép-Kelet Európában. Ezért is öröm számunkra, hogy 2011-ben megünnepelhetjük a tízedik évfordulónkat” – tette hozzá Sermer Katalin.

Kapcsolódó cikkeink