Újabb cég váltott környezettudatos szórólapokra

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 27. 08:52

A SPAR Magyarország Kft. vállalati működésének egészére jellemző a környezettudatosság, beleértve a reklámtevékenységet is. E törekvés jegyében a cégcsoport 2012. január végétől 18%-kal csökkentette a szórólapok kivitelezéséhez szükséges papírfelhasználást, egy új nyomdatechnológiai eljárás alkalmazásával pedig nagymértékben hozzájárul a környezet védelméhez.

A SPAR-csoport a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentése érdekében döntött akciós szórólapjainak nyomtatásánál az ún. cold-set nyomdatechnológiai eljárás mellett, mely jóval kisebb károsanyag-kibocsátással jár, mint egyéb nagy példányszámú termék előállítására alkalmas eljárás. A cold-set technológia során a festék nem az oldószer elpárolgását követő ún. hősokk hatására tapad meg a papír felületén, hanem a papír mikrokapillárisaiba beívódva rögzül. Így a cold-set festékek nem tartalmaznak könnyen párolgó, illékony szerves vegyületeket (VOC), melyek a troposzférikus ózon szintjének emelkedéséért felelősek, valamint a nyomtatási fázis után nem kell a nyomatokat szárítani, mely jelentős mennyiségű hőenergiát igényelne. Az alkalmazott cold-set technológia másik nagy előnye, hogy lehetővé teszi a kész nyomdai anyagok tökéletes újrahasznosítását is.

További környezetvédelmi intézkedésként a SPAR-csoport szórólapjait január végétől kisebb súlyú papírra nyomtatja, így a kiadványok papírszükséglete, ezáltal a kivágásra kerülő famennyiség jelentősen csökken.

Kapcsolódó cikkeink