SPAR: slágertermék lesz 2016-ban a friss hús
Jelentősen mérséklődött a SPAR-csoport üzleteiben a sertéshús fogyasztói ára, miután a sertés tőkehús ÁFA-tartalma január elsejétől 27-ről 5 százalékra csökkent. A SPAR csoport az árcsökkenés révén a sertéshús forgalmának 10-15 százalékos forgalomnövekedésére számít. Az üzletek ellátásában nagy segítséget jelent, hogy az elmúlt évben ismét bővült a SPAR bicskei húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont.
Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő SPAR az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A cég 2015-ben 1,7 milliárd forintot fordított arra, hogy a 7600 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 600 négyzetméteresre bővítsék. A sertés tőkehús ÁFA-csökkenése – a SPAR prognózisa szerint – az egyik legkeresettebb árucikké teheti a sertés tőkehúst. A SPAR a sertéshús forgalmának legalább 10-15 százalékos emelkedésére számít egy éven belül.
„A SPAR csoport tavaly ősszel a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használatára kapott lehetőséget a Regnum tálcás húsok esetében. A KMS-védjegyet viselő áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. Hozzátette: a fogyasztói szokások meg fognak változni az árcsökkenés hatására, s sokan újra preferálni fogják a szárnyasok helyett a sertéshúst. A SPAR törekszik arra, hogy valamennyi vásárlói igénynek megfeleljen, ezért folyamatosan gyűjti és elemzi a fogyasztói visszajelzéseket a friss húsokról.
2015-ben a bicskei Regnum Húsüzem és Oktatóközpont 2700 szarvasmarhát és 400 ezer darab félsertést dolgozott fel, aminek eredménye 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm sertéshús lett. Az üzem az üzletek hűtőpultjaiba kerülő és a tálcás védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás – S-Budget, SPAR, Regnum – felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártott. Ezeken kívül 7 millió darab tálcás hús hagyta el a csomagoló részleget.
2016 | 2015. december | |
Sertés comb | 1 099-/kg | 1 390-/kg |
Sertés lapocka | 1 049-/kg | 1 290-/kg |
Sertés rövid karaj | 1 249-/kg | 1 490-/kg |
Sertés hosszú karaj | 1 149-/kg | 1 390-/kg |
Sertés tarja csontos | 949-/kg | 1 190-/kg |
Sertés oldalas | 1 149-/kg | 1 390-/kg |
Sertés dagadó | 1 149-/kg | 1 390-/kg |
Kapcsolódó cikkeink
Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Hatékonyabb működésre álltak át a SPAR élelmiszer-termelő üzemei
Összesen több mint 18,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Digitális megoldásokkal csökkenti papírfelhasználását a SPAR
A logisztika és üzletek papírszükségletének csökkentését célzó kezdeményezéseivel újabb, több…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >