SPAR – Felelősséggel a munkatársakért, a családokért

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 10. 00:00

A SPAR Magyarország Kft. felelős vállalati magatartásának egyik legfontosabb eleme a munkatársak megbecsülése. A vállalat elismeri és értékeli munkavállalói aktív szerepét a cég fejlődésében: „A siker forrását, a SPAR értékét a dolgozók jelentik”.

Éppen ezért döntött a SPAR több olyan program megvalósításáról, mellyel a munkatársi közösségeket erősíti és érdemben tesz a dolgozók családjaiért.

SPAR Mini Foci Bajnokság
A nyáron lezajlott foci VB sikerén felbuzdulva a SPAR Mini Foci Bajnokságot hirdetett meg munkatársai között, melyre 92 csapat jelentkezett, összesen 179 meccs került lebonyolításra Budapesten és 5 vidéki nagyvárosban. A selejtezőkön és a döntőn összesen 295 női, és 320 férfi gól született. A SPAR Mini Foci Bajnokság döntő mérkőzéseinek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia adott otthont Felcsúton. Nők között az óbudai INTERSPAR Zavaralabda csapata végzett az élen, férfiaknál a bicskei SPAR központ Üstökösök csapata győzedelmeskedett. A gyerekek is számos szórakoztató programban vehettek részt, kipróbálhatták a székesfehérvári rendőrök motorjait és rendőrautóját, valamint baleset-megelőzési teszteket tölthettek ki.

SPAR Szivárvány Klub
A vállalat esélyegyenlőséget biztosít megváltozott munkaképességű dolgozói számára is, segíti munkahelyi beilleszkedésüket, figyelemmel kíséri pályafutásukat. A sokszínűség  jegyében a megváltozott munkaképességű dolgozók részére a cég „Szivárvány Klub-ot" indított, melynek első találkozójára a SPAR bicskei központjában került sor. Az összejövetel résztvevői a kötetlen beszélgetések alkalmával elmondták, hogy az üzletekben szívesen fogadták őket, jól érzik magukat a SPAR-nál.

A SPAR a SPAR-os gyerekekért
A SPAR Magyarország Kft. felelős működését azzal is kifejezi, hogy gondol munkatársai családjára és a SPAR-os gyerekekre is. Szinte minden szülőnek gondot okoz, hogy mi legyen a gyerekekkel a hosszú nyári szünetben. Ezért a SPAR a nyár folyamán kalandtáborokat szervezett az árvízkárosult és a leginkább rászoruló  nagycsaládos dolgozók gyermekeinek, gyönyörű környezetben a Komárom-Esztergom megyei Pilisszentléleken. Az iskolakezdéshez kapcsolódóan a SPAR-nál dolgozó családok iskolakezdési támogatást is kaptak, ezzel a vállalat segített a szeptemberi iskolakezdés anyagi terheinek megkönnyebbítésében.
Kapcsolódó cikkeink