Spar Ausztria: szövetség a csökkentett cukortartalomért
A cukorbevitel csökkentése érdekében indított kezdeményezést a Spar Ausztria, hogy ráirányítsa a figyelmet az alacsonyabb cukorfogyasztás előnyeire. A kezdeményezés része, hogy a Spar Ausztria számos termékében csökkenti a cukor arányát.
A Spar egy sor táplálkozástudományi, élelmiszeripari és orvosi szervezettel közösen indította el a programot. A szövetség azt reméli, hogy a társadalom minden szereplőjét sikerül rávennie, hogy kevesebb cukrot fogyasszanak.
„Ausztriában jelenleg tízből nyolcan sokkal több cukrot fogyasztanak, mint amennyit a WHO javasol”, mondja Friedrich Hoppichler, a SIPCAN igazgatója. „Ha ma nem lépünk, rengetegen válhatnak túlsúlyossá, vagy lesznek cukorbetegek, esetleg valamilyen kardiovaszkuláris tünet lép fel náluk.”
A Spar Ausztria 2017-ben kezdte el kivonni a cukrot saját márkás termékeiből. Az üzletlánc célja az, hogy 2020 végéig ez az arány elérje az 1000 tonnát.
Kapcsolódó cikkeink
Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >Egyre több a hazai saját márkás termék a nemzetközi SPAR polcokon
2023-hoz képest ötször több, összesen 3,3 ezer tonna terméket exportált…
Tovább olvasom >Közel 5%-os forgalombővülést ért el tavaly a SPAR Magyarország
Összesen 1111,6 milliárd forint forgalmat ért el 2024-ben a SPAR…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Elindult a Green Awards 2025
Elstartolt Magyarország legrangosabb fenntarthatósági pályázata, a Green Awards, a Portfolió…
Tovább olvasom >