Spar: a gyártó felel a csomagolásért és a megjelölésért

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 08. 12:40

A hatályos magyar jogszabályok alapján a gyártó felel az általa végzett csomagolásért és az általa felhelyezett jelölésekért – tájékoztatta a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az MTI-t.

A közleményt annak kapcsán tette közzé a társaság, hogy az általa forgalmazott csomagolt bab és hántolt árpa a “Kínából hozott magyar áru” című cikk témájává vált a Magyar Nemzetben és más sajtóorgánumokban. A Spar Magyarország közleménye szerint a PA-COMP Kft. nevű magyar szállító céggel kötötte meg a szállítási szerződést csomagolt bab és hántolt árpa szállítására.

A csomagolást a magyar beszállító végezte és a termékeken szereplő jelöléseket is ő helyezte el. A magyar beszállító védelme érdekében a cég közleménye megjegyzi: a csomagoláson feltüntette a származási országot és kiemelten jelölte, hogy a csomagolás történt Magyarországon. A nemzeti színű szalag alkalmazása a csomagoláson a magyar beszállító saját döntése.

A Spar Magyarország leszögezi: minden tisztességes kereskedelmi magatartással kapcsolatos előírást és szabályt tiszteletben tart. A cégcsoport kiemelten kezeli a magyar szállítókat és termékeket, és minden olyan esetben, amikor az lehetséges, elsősorban magyar szállítóktól szerzi be termékeit, s jelen esetben is ez történt. Ezért a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. “visszautasítja azokat a megalapozatlan vádakat, amelyek a fogyasztók megtévesztését állítják, a szóban forgó üggyel kapcsolatban.

Egyben a cég tájékoztat arról is, hogy a Magyar Nemzet által kifogásolt, a PA-COMP Kft. által szállított, ugyanilyen csomagolású termékek a legtöbb magyarországi áruházláncban megvásárolhatók – például: a CBA-ban, a Tesco-ban és a Penny Marketben” – tartalmazza a Spar Magyarország közleménye.

Papp Krisztián Sándor, a PA-COMP Kft. kereskedelmi igazgatója a Magyar Nemzetnek írt levelében leszögezte, hogy cégük 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás és kizárólag csak magyar munkaerőt alkalmaz. Termékei pedig megtalálhatók Magyarországon (pl: CBA, SPAR, AUCHAN stb.), Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában egyaránt – írja a Privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink