Spanyolország, a fenntartható borok földje
Jó borok tekintetében Spanyolország minden kétséget kizáróan a világelsők között van. Ám a spanyol borok nem csak minőségben iránymutatóak, de organikusság szempontjából is példát statuálnak.
A spanyol organikus bortermelők június elején mutatják be termékeiket a madridi IFEMA-n. Az IWSR Drinks Market Analysis nemrég végzett kutatása szerint 2022-re évente több mint egymilliárd palack organikus bor fog fogyni világszerte.
A ’90-es évek eleje óta az organikus szőlészetek száma megötszöröződött Spanyolországban: jelenleg 106 ezer hektáron teremnek a világ legjobb organikus és / vagy biodinamikus szőlői. 2017-ben a spanyolok 939 ökoborászattal büszkélkedhettek. Mára ez a szám 1000 fölé emelkedett.
A madridi seregszemlére többek között La Riojából, Castilla La Manchából, Andaluciából, Murciából, Valenciából, Baszkföldről, Castilla y Leónból, Granadából, Navarrából és számos más területről érkeznek majd organikus borok, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Jelentős mértékben bővítette saját márkás kínálatát a spanyol Makro
406 új saját márkás termékkel bővítette kínálatát a Makro Spanyolországban…
Tovább olvasom >Spanyolországban hathavi mélypontra lassult az infláció áprilisban
Spanyolországban a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >25 üzletet zár be az Alcampo Spanyolországban
Az Auchan spanyol leányvállalata, az Alcampo bejelentette, hogy átszervezési programja…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >