Spanyolország, a fenntartható borok földje
Jó borok tekintetében Spanyolország minden kétséget kizáróan a világelsők között van. Ám a spanyol borok nem csak minőségben iránymutatóak, de organikusság szempontjából is példát statuálnak.
A spanyol organikus bortermelők június elején mutatják be termékeiket a madridi IFEMA-n. Az IWSR Drinks Market Analysis nemrég végzett kutatása szerint 2022-re évente több mint egymilliárd palack organikus bor fog fogyni világszerte.
A ’90-es évek eleje óta az organikus szőlészetek száma megötszöröződött Spanyolországban: jelenleg 106 ezer hektáron teremnek a világ legjobb organikus és / vagy biodinamikus szőlői. 2017-ben a spanyolok 939 ökoborászattal büszkélkedhettek. Mára ez a szám 1000 fölé emelkedett.
A madridi seregszemlére többek között La Riojából, Castilla La Manchából, Andaluciából, Murciából, Valenciából, Baszkföldről, Castilla y Leónból, Granadából, Navarrából és számos más területről érkeznek majd organikus borok, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Jelentős mértékben bővítette saját márkás kínálatát a spanyol Makro
406 új saját márkás termékkel bővítette kínálatát a Makro Spanyolországban…
Tovább olvasom >Az egészséges táplálkozást népszerűsíti a Mercadona
Az egészséges táplálkozás iránti elkötelezettsége jegyében a spanyol Mercadona 2024-ben…
Tovább olvasom >A spanyol kormány kitiltja az ultrafeldolgozott élelmiszereket és energiaitalokat az iskolákból
A spanyol kormány kitiltja az ultrafeldolgozott élelmiszereket és energiaitalokat az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >