Spanyolország, a fenntartható borok földje
Jó borok tekintetében Spanyolország minden kétséget kizáróan a világelsők között van. Ám a spanyol borok nem csak minőségben iránymutatóak, de organikusság szempontjából is példát statuálnak.
A spanyol organikus bortermelők június elején mutatják be termékeiket a madridi IFEMA-n. Az IWSR Drinks Market Analysis nemrég végzett kutatása szerint 2022-re évente több mint egymilliárd palack organikus bor fog fogyni világszerte.
A ’90-es évek eleje óta az organikus szőlészetek száma megötszöröződött Spanyolországban: jelenleg 106 ezer hektáron teremnek a világ legjobb organikus és / vagy biodinamikus szőlői. 2017-ben a spanyolok 939 ökoborászattal büszkélkedhettek. Mára ez a szám 1000 fölé emelkedett.
A madridi seregszemlére többek között La Riojából, Castilla La Manchából, Andaluciából, Murciából, Valenciából, Baszkföldről, Castilla y Leónból, Granadából, Navarrából és számos más területről érkeznek majd organikus borok, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar befektető adott el bevásárlóközpontot Spanyolországban
Sikeresen értékesítette a magyar tulajdonú GESTOR REAL ESTATE a spanyolországi…
Tovább olvasom >Robotizációba és az AI-ba fektet a spanyol Alcampo
A spanyol Alcampo áruházlánc 19,4 millió eurót költött egy teljesen…
Tovább olvasom >Megnőhet jövőre az olívaolaj-kínálat Európában
Jelentősen megnőhet az olívaolaj-kínálat Európában a következő évben, miután a…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >