Spanyol Hetek a Cora áruházakban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 17. 11:59

Andalúzia és Murcia termékei mutatkoznak be a Cora áruházakban megrendezett Spanyol Heteken. Számtalan különböző kiszerelésű és ízesítésű olajbogyó, olívaolajak, ibér sonkák, zamatos déli gyümölcsök, hagyományos és újító ízvilágú lekvárok és a méltán híres andalúz sherry borok. Ez a lista csak néhányat emel ki az immár hetedik alkalommal, a Cora áruházakban megrendezésre kerülő Spanyol Hetek csábító termékkínálatból, mely 2011. június 16-tól várja az érdeklődő vásárló közönséget. Az idei ínycsiklandó főszereplők a Spanyolország déli és délkeleti részén található Andalúziából és Murciából érkeztek hazánkba.

A már hagyománnyá vált rendezvénysorozat célkitűzése, hogy megismertesse a magyar fogyasztókkal a rendkívül gazdag és változatos nemzetközi gasztronómiai kínálat legjavát így az akcióban idén közel 50 cég több mint 120 fajta termékével találkozhatnak a Cora áruházakba ellátogató vásárlók.

A Cora és szervező partnerei, az EXTENDA (Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda), a LANDALUZ (az Andalúz Élelmiszeripari Vállalkozók Szövetsége) és az INFO (Murciai Kereskedelemfejlesztési Iroda) azt tartották szem előtt, hogy a tradicionális és újító ízek képviselői közül a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, minősített gyártók kapjanak bemutatkozási lehetőséget.


Az eseményt Tasi József, a Magyar Hipermarket újonnan kinevezett vezérigazgatója és Gaspar Llanes, az andalúz regionális kormány gazdasági államtitkára nyitotta meg, aki magyar nyelven üdvözölte az egybegyűlteket.

Az Andalúziából felvonultatott termékek közül külön említést érdemelnek a különböző olajbogyók, és a kiváló minőségű, és intenzív zamatú extra szűz olívaolajak, a különleges ízvilágukról, és egészségvédő hatásukról ismert ibér sertésből készült húskészítmények, és a serrano sonkák. Ezen kívül a polcokra került sok különleges, kizárólag természetes alapanyagokból készült lekvárvariáció, melyek között a hagyományos ízek mellett megjelennek olyan újdonságok is, mint a vöröshagyma és a sütőtök dzsem. A mézkínálatban találunk gesztenye és rozmaring virágmézet is. A sherry borok kedvelői igen széles választékkal találkozhatnak az áruházakban, és andalúz brandyk egész sora várja az ínyenc vásárlókat.

Murciából ízletes gyümölcsök közt kalandozhat a kedves vásárló, többféle sárgadinnye, narancs, citrom és szilva csábítja a közönséget. A hústermékek különböző ízesítésű mortadellákkal egészültek ki, a zöld olajbogyóval töltött például különleges ízélményt ígér.

Idén először azonban nem csak a gasztronómiáé a főszerep, hiszen minőségi fogyasztási cikkek is érkeztek Spanyolországból, mint a murciai testápoló szerek széles kínálata, a babaápolás kellékei, illetve a különböző ízű ajakbalzsamok. Andalúziából pedig hagyományos motívumokkal díszített kézműves kerámiák várják az igényes vásárlókat.

A termékek bemutatása mellett egyre fontosabbá válik, hogy a hazai közönség is megismerkedjen a tradicionális élelmiszerek felhasználási lehetőségeivel, ezért az idei évben a Cora igazi különlegességgel kedveskedik vásárlóinak, ugyanis az Extenda “Egy csipetnyi Andalúzia” nevű facebookos oldalára illetve a Cora facebookos oldalára látogatók ingyenesen letölthetnek egy olajbogyós ételrecepteket tartalmazó gyönyörű kiadványt – írja a news4business.hu.

Kapcsolódó cikkeink