Spanyol gasztro-design az Iparművészeti Múzeumban
A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban csütörtökön nyíló kiállítás – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.
A Tapas – Spanyol gasztro-design című tárlat három egységre osztható: konyha, asztal, étel. A 250 tárgyat felvonultató, október 4-ig látogatható kiállításon többek között különleges ivóedények is láthatók – mondta el Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban.
Kitért arra is, hogy az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két – egy magyar és egy spanyol – designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.
Hozzátette: Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. „A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz – ez 21. századi dolog” – hangsúlyozta.
A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Olaszországban és Spanyolországban is terjeszkedik a Metro
Stratégiai partnerségre lépett a Metro Italia az olasz Multicedi nagykereskedővel,…
Tovább olvasom >A spanyol mezőgazdaság kritikus helyzetére figyelmeztettek a legnagyobb szakmai érdekképviseletek
A spanyol mezőgazdaság kritikus helyzetére figyelmeztettek a legnagyobb szakmai érdekképviseletek…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >KSH: 2025 első negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált a 2024. első negyedévihez képest
Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2025 első negyedévében a nyers…
Tovább olvasom >Vegyszerkoktél a tányéron: riasztó adatok az európai élelmiszerek szennyezettségéről
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) friss jelentése szerint az európai…
Tovább olvasom >