Spanyol gasztro-design az Iparművészeti Múzeumban
A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban csütörtökön nyíló kiállítás – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.
A Tapas – Spanyol gasztro-design című tárlat három egységre osztható: konyha, asztal, étel. A 250 tárgyat felvonultató, október 4-ig látogatható kiállításon többek között különleges ivóedények is láthatók – mondta el Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban.
Kitért arra is, hogy az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két – egy magyar és egy spanyol – designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.
Hozzátette: Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. „A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz – ez 21. századi dolog” – hangsúlyozta.
A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Árcsökkentéssel könnyíti a háztartások életét a Lidl és az Eroski
Jelentősen csökkentette árait a Lidl és az Eroski annak érdekében,…
Tovább olvasom >Spanyol vermutmárkát vett a Pernod Ricard
A francia Pernod Ricard 100%-os tulajdonrészt szerzett a St Petroni…
Tovább olvasom >További cikkeink
BCSDH: fokozni kell az erőfeszítéseket a klímavédelem terén
A BCSDH és a Deloitte legfrissebb klímavédelmi felmérése szerint a…
Tovább olvasom >Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >