Spanyol gasztro-design az Iparművészeti Múzeumban

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 03. 10:25

A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban csütörtökön nyíló kiállítás – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Tapas – Spanyol gasztro-design című tárlat három egységre osztható: konyha, asztal, étel. A 250 tárgyat felvonultató, október 4-ig látogatható kiállításon többek között különleges ivóedények is láthatók – mondta el Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban.

Kitért arra is, hogy az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két – egy magyar és egy spanyol – designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.

Hozzátette: Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. “A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz – ez 21. századi dolog” – hangsúlyozta.

A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink