Sörszövetségi változások
Augusztusban távozott posztjáról dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója. Schillinger, aki 2014 novembere óta állt az iparági érdekképviseleti szervezet élén, ősztől posztgraduális tanulmányokat folytat majd az Egyesült Államokban. Utódját a szövetség közgyűlése választja majd meg.
A Sörszövetség munkája Schillinger Attila vezetése alatt hozzájárult a sör kategória növekedéséhez és egy olyan, új magyar sörkultúra kialakításához, amelyben a sör értékes része a hazai gasztronómiának. Igazgatóként egyik legfontosabb célja a különböző méretű hazai sörgyártók és sörfőzők összefogása volt. A szervezet az idén a Kraft Sör Egyesülettel közösen indította útjára a hazai csapolt sört népszerűsítő „Csapramagyar” programját, és a kézműves sörfőzdékkel együtt tűzte zászlajára a csapolt sör áfájának csökkentését. //
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >