Sörszövetségi változások
Augusztusban távozott posztjáról dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója. Schillinger, aki 2014 novembere óta állt az iparági érdekképviseleti szervezet élén, ősztől posztgraduális tanulmányokat folytat majd az Egyesült Államokban. Utódját a szövetség közgyűlése választja majd meg.
A Sörszövetség munkája Schillinger Attila vezetése alatt hozzájárult a sör kategória növekedéséhez és egy olyan, új magyar sörkultúra kialakításához, amelyben a sör értékes része a hazai gasztronómiának. Igazgatóként egyik legfontosabb célja a különböző méretű hazai sörgyártók és sörfőzők összefogása volt. A szervezet az idén a Kraft Sör Egyesülettel közösen indította útjára a hazai csapolt sört népszerűsítő „Csapramagyar” programját, és a kézműves sörfőzdékkel együtt tűzte zászlajára a csapolt sör áfájának csökkentését. //
Kapcsolódó cikkeink
Az elmúlt évben 10 százalékkal csökkent a sörfogyasztás Magyarországon
Magyarországon értékesített sör mennyisége alig több mint 5,4 millió hektoliter…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >