Sorra nyílnak külföldön a kereskedelmi irodák

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 22. 11:02

Újabb három külföldi kereskedelmi iroda létrehozását és működtetését osztotta ki a kormányzat. Ezúttal összesen valamivel több mint 400 millió forintot költenek a kereskedelem fellendítésére.

buenos aires

A tegnapi öt után újabb három kereskedelmi iroda felállítását és működtetését osztotta ki a kormány. Argentínában, Boszniában és Kanadában összesen 400,64 millió forintért nyit képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH).

Argentínában 160 millió forintnál valamivel többért nyithat és üzemeltethet kereskedelmi irodát a 2015 december elején Mantella Ingatlankezelőként bejegyzett gf Consulting Hungary Kft. A vállalkozás tavaly november október elejéig a panamai hátterű Swissran Hungary Kft. tulajdonában volt, majd addigi ügyvezetője Coelho Ágnes Ingeborg és a Buenos Aires-i lakcímen jegyzett Geronimo Frigerio tulajdonába került – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Coelho az alapítástól fogva, tehát a vállalat ingatlanos korszakában is vezette a céget, az argentin tulajdonos egyben ügyvezető is lett a cégbe lépésével. A vállalat amúgy semmiféle gazdasági tevékenységet nem végzett az adatok szerint, bevétele, eredménye, eszközei egyaránt nulla forintot mutatnak.

A boszniai irodára csaknem 105 millió forintot költ az MNKH, a pályázat nyertese a montenegrói Comp-Comerc LTD Niksic vállalkozás lett. A kanadai irodát pedig a montreali bejegyzésű Coach des Vins Montreal nyithatja meg, erre 135,6 millió forintot fordít az MNKH. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink