Sörkészítéssel csökkentik az élelmiszerpazarlást
A „Wasted” márkanevet viselő sört Angliában a leeds-i Northern Monk Brewery készíti, úgy, hogy közben semmilyen hulladékot nem termel – írja a portfolio.hu.
Konkrétan túlérett körtékből, kidobásra váró croissant-okból és briósokból készítik az italt – együttműködve a The Real Junk Food Project szerveződéssel, akik számos „fizess, amennyit gondolsz” kávézót működtetnek és ott már kidobásra váró élelmiszerekből készítenek ételeket. Még a sörös palackok is 100 százalékban újrahasznosított üvegből készülnek.
A Guardian munkatársa szerint ráadásul a körte ízű sör „hihetetlenül” finom. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Már közel 100 üzletben ment élelmiszert a PENNY és a MUNCH
Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom,…
Tovább olvasom >Add tovább a szeretetet az Auchan “Maradtmég Dobozkájában”!
A karácsony a hangulatos családi összejövetelekről, a késő estig tartó…
Tovább olvasom >Két magyar város is az élvonalban, ha sörárakról van szó
Magyarország büszkén áll az európai sörárak dobogóján, ahol Debrecen és…
Tovább olvasom >További cikkeink
II. Pálinkanapi Szakmai konferencia
A Pálinka Nemzeti Tanács tisztelettel meghívja Önt a II. Pálinkanapi…
Tovább olvasom >Hány koktél után mozdul meg alattad a szék? – A nap képe
Már a neve is feledésbe merült a 70-es években a…
Tovább olvasom >Kenyérsütés a tektonikus lemezek találkozása mentén – A nap videója
Valahogy megszaporodtak a hírek a világ különböző pontjain lévő működő…
Tovább olvasom >