Sörkészítéssel csökkentik az élelmiszerpazarlást
A „Wasted” márkanevet viselő sört Angliában a leeds-i Northern Monk Brewery készíti, úgy, hogy közben semmilyen hulladékot nem termel – írja a portfolio.hu.
Konkrétan túlérett körtékből, kidobásra váró croissant-okból és briósokból készítik az italt – együttműködve a The Real Junk Food Project szerveződéssel, akik számos „fizess, amennyit gondolsz” kávézót működtetnek és ott már kidobásra váró élelmiszerekből készítenek ételeket. Még a sörös palackok is 100 százalékban újrahasznosított üvegből készülnek.
A Guardian munkatársa szerint ráadásul a körte ízű sör „hihetetlenül” finom. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
A kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra megújításának motorjai
Értékközpontú alternatívát kínálnak a kisüzemi sörfőzdék a nagyipari termelés mellett,…
Tovább olvasom >Szigorítanák az alkoholszabályozást a csehek – egyre többen támogatják a korlátozásokat
A cseh lakosság jelentős része szigorúbb fellépést sürget az alkoholfogyasztás…
Tovább olvasom >Már közel 40 ezer adag ételt mentett meg a Magyar Élelmiszerbank és a Wolt közös projektje
Már csaknem egy éve fut a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >