Sörkészítéssel csökkentik az élelmiszerpazarlást
A „Wasted” márkanevet viselő sört Angliában a leeds-i Northern Monk Brewery készíti, úgy, hogy közben semmilyen hulladékot nem termel – írja a portfolio.hu.
Konkrétan túlérett körtékből, kidobásra váró croissant-okból és briósokból készítik az italt – együttműködve a The Real Junk Food Project szerveződéssel, akik számos „fizess, amennyit gondolsz” kávézót működtetnek és ott már kidobásra váró élelmiszerekből készítenek ételeket. Még a sörös palackok is 100 százalékban újrahasznosított üvegből készülnek.
A Guardian munkatársa szerint ráadásul a körte ízű sör „hihetetlenül” finom. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >Gyenge negyedéves eredmények miatt kihívásokkal néz szembe az Anheuser-Busch InBev és a Carlsberg
A világ vezető sörgyártói, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) és…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszer-pazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40 000 lejáratközeli árucikket kell…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >