Sörfesztivál anno 2014

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 01. 09:40

Megvolt hát az idei őszi Főzdefeszt is: szeptember utolsó előtti hétvégéjén – az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap időkeretein belül, a Streetfood fesztivállal szimbiózisban – megtartották a korábban a sör legünnepibbnek számító fesztiválját.

Sorfesztival anno 2014

(Nem tehetünk róla, de a hírek alapján már előzetesen olyan tehetetlenség-érzésünk támadt, mint nyár végén, amikor azt olvastuk, hogy a keserű ízeket kevésbé kedvelő fogyasztóknak az USA-ban pils ízjegyekkel készítenek IPA söröket kézműves sörfőzdék.)

Ahogy 3 hete írtuk: a Főzdefeszt szervezői a negyedik nap után feláldozták a rendezvény a harmadik napját (és a második estéjét) is az újabb helyszínváltás kedvéért. Talán nem is volt baj: egy-egy jobb söríz kipróbálása után az Alexandra könyváruházában és a BKK szomszédos „buszfesztiválján” kiállított autóbuszokon pihenhettük ki fáradalmainkat.

Jó idő volt, tömeg – az előző hétvégi borfesztivál eláztatása után az istenek megkímélték a sör rajongóit. Akármilyen jól éreztük azonban magunkat, az ínyencek kedvéért had’ ajánljuk olvasnivalónak egy igazi profi szakíró, Vétek György cikkét a Zabhegyezo.hu-ról, milyen is lenne egy tökéletes sörfesztivál.

Kapcsolódó cikkeink