Soproni Magyarország idei első újbora
A soproni borvidéken készült Magyarország idei első újbora, közölte a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a helyi Taschner Bor- és Pezsgőház Irsai Olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.
A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.
Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >