Soproni Magyarország idei első újbora
A soproni borvidéken készült Magyarország idei első újbora, közölte a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a helyi Taschner Bor- és Pezsgőház Irsai Olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.
A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.
Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A pulykaágazat kihívásai és lehetőségei: így látja a jövőt a Gallicoop
A pulykahús évekig a hazai és nemzetközi piac egyik meghatározó…
Tovább olvasom >Magyar termékek ára Dániában: meglepő különbségek a hazai és külföldi árak között
Az élelmiszerárak itthon továbbra is meredeken emelkednek, így egyre nagyobb…
Tovább olvasom >Csokoládé a csillagok között – A Stühmer meghódítja a világűrt!
A Stühmer, Magyarország ikonikus csokoládémárkája ismét történelmet ír: hamarosan a…
Tovább olvasom >