Soproni Magyarország idei első újbora
A soproni borvidéken készült Magyarország idei első újbora, közölte a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a helyi Taschner Bor- és Pezsgőház Irsai Olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.
A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.
Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >