Soproni Magyarország idei első újbora
A soproni borvidéken készült Magyarország idei első újbora, közölte a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a helyi Taschner Bor- és Pezsgőház Irsai Olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.
A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.
Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >