Sopronban augusztus 11-én megkezdődik a szüret
Idén a kedvező időjárásnak köszönhetően Sopronban, a legmelegebb Fertő parti dűlőkben, hétfőn megkezdődik az Irsai Olivér szőlő szürete.
A Taschner Bor- és Pezsgőház a tavalyi évhez képest egy héttel korábban le tudja már itt szedni az Irsai Olivért, míg a kicsit magasabb fekvésű, hidegebb ültetvényekben még egy hétet vár.
Az erős lisztharmat fertőzési nyomás dacára sikerült megőrizniük a szőlőt jó egészségi állapotban, most már csak a leendő mustban, borban kell megőrizniük a fajtára jellemző illatokat-zamatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >