Sopronban augusztus 11-én megkezdődik a szüret
Idén a kedvező időjárásnak köszönhetően Sopronban, a legmelegebb Fertő parti dűlőkben, hétfőn megkezdődik az Irsai Olivér szőlő szürete.
A Taschner Bor- és Pezsgőház a tavalyi évhez képest egy héttel korábban le tudja már itt szedni az Irsai Olivért, míg a kicsit magasabb fekvésű, hidegebb ültetvényekben még egy hétet vár.
Az erős lisztharmat fertőzési nyomás dacára sikerült megőrizniük a szőlőt jó egészségi állapotban, most már csak a leendő mustban, borban kell megőrizniük a fajtára jellemző illatokat-zamatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >