Sopron volt az MVI Országjáró Vidéki Piknikének legújabb állomása
Mint ahogy arról rendre beszámoltunk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete Országjáró Vidéki Piknik keretében találkozik vidéki kollégákkal, ad tájékoztatást működéséről, keres új tagokat. Május 6-án az MVI Képviselő Testületének számos tagja újabb állomására érkezett: a soproni Tercia Hubertus étterembe. A tájékoztató fórumon a helyi vendéglátós szakemberek, üzlettulajdonosok vettek részt. Kovács László elnök olyan aktuális kérdésekről adott tájékoztatást, mint az EKAER rendelet, a borravaló kérdésének kezelése, a reprezentációs adó, az Artisjus, a szakképzés, mesterképzés ügye. Meghívott előadóként az eseményen részt vett Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője is, aki elsősorban élelmiszerbiztonsági előírásokra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, számos, majd a hatósági ellenőrzésekről és az ételallergének jelöléséről problémáit érintő kérdésekre válaszolt. A rendezvény meghívottja volt Erzse Tibor munkajogi szakértő és tanácsadó is, aki elsősorban a munkaügyi ellenőrzésekre, a munkaügyi szabályokra, munkaidő nyilvántartás vezetésének szükségességére hívta fel a vendéglátósok figyelmét. Bardóczy Ákos KT-tag a tagsági kedvezményekről beszélt, amelynek része többek között a segítségnyújtás a vendéglősöknek kedvezményes auditálással, illetve a megfelelő vendégkezelés rendszerének és az előnyösebb gazdálkodás kialakításának feltételeiben.
Kapcsolódó cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új Burger King étterem és megújuló közterület a XXI. kerületben
Várhatóan 2026 elején nyitja meg kapuit Csepel első Burger King…
Tovább olvasom >Rugalmas nyitvatartással és bővülő kínálattal készül a nyári szezonra a PENNY
A PENNY Magyarország a nyári hónapokban is a vásárlói igényekre…
Tovább olvasom >Lángostésztával és halas menükkel tarolt a SPAR – ilyen termékinnovációkat díjaztak 2025-ben
Két újabb szakmai díjjal tüntették ki a SPAR-t nemrég. Az…
Tovább olvasom >