Söntés

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 15. 10:30

A belga söröket kínáló négy éttermük után kézenfekvő, mégis „korszakalkotó” döntést hoztak az ezeknek az italoknak az importjára specializálódó Belgaco tulajdonosai: belga sörbárt nyitottak! Itt végre a söröké a főszerep – ide a sör szerelmesei, az igényes sörivók iszogatni, kóstolni jönnek. A „kísérő” ételválaszték is ennek megfelelő: a vendégek maguk állíthatják össze kolbászokból, sonkákból, friss zöldségekből, krémekből álló sörkorcsolyájukat.

Horec_Megnyilt_Sontes_opt

A nyár végén nyílt Söntés technikailag a Matróz kocsmához tartozik, enteriőrje modern, visszafogott, a tulajdonosok úgy fogalmaznak: minimalista. Nyáron nagy, stílszerűen hajókötéllel elkerített, vidám, színes, „vízparti” terasz is várja a szomjas sörínyenceket.

Itt aztán nincs ember, aki ne találna kedvére valót a 20-féle csapolt és a 200-féle üveges sör pompás választékából, a csapoltakat – egy „olcsó” pils kivételével – 790 Ft/3 dl-es pohár egységáron, az üvegeseket (0,25 illetve 0,33 liter) 790–990 Ft-ért.

Az eligazodást a számtalan fajta és íz között a benti helyiségben internet-hozzáféréssel ellátott táblagépek biztosítják – ezek „kibővített” sörlapként működnek, részletes jellemzéssel, képgalériával. Segítségükkel nemcsak választhat a vendég, de az ital elfogyasztását követően akár webnyilvánosan értékelheti is azt.

Budapest, Bem rakpart 15.; Tervező: Marc Bormans

Kapcsolódó cikkeink