Sokan szabadulnának a balatoni nyaralójuktól

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 21. 11:21

A koronavírus-járvány környékén sokan vásároltak házat a Balaton körül, de most már sokan szabadulnának a nyaralóktól a magas fenntartási költségek miatt. Az árak nem csökkentek a megnövekedett kínálat ellenére. Szakértők szerint a nagy értékű ingatlanokra még mindig van kereslet, de azok, akik kisebb nyaralóra vetemedtek, most inkább megszabadulnának tőlük.

Az ATV beszámolója szerint az eladó ingatlanok között főként elavult, szocreál stílusú házak találhatók, amelyeket tulajdonosaik nem tudnak fenntartani. Sokan még a járvány előtt vásárolták ezeket a házakat, de most a részletek fizetése gondot okoz, mivel az áremelkedések elvitték az emberek pénzét, és olyasmiről kell lemondaniuk, ami nem tartozik a mindennapi szükségleteikhez.

Bári Péter, az Inmove Ingatlaniroda szakértője szerint bár nő a kínálat, senki sem keresi ezeket a házakat. A nyugati medence környékén is hasonló a helyzet, ahol nehéz eladni a nyaralókat. Szabó Gyula keszthelyi ügyvéd szerint a bankok olyan opciókat kalkulálnak, amelyek nem teszik hitelképessé az érdeklődőket.

A helyiek sem tudnak a gyermekeiknek ingatlant vásárolni a környéken, mivel a túlkínálat sem vezet árcsökkenéshez. A piaci folyamatok alapján úgy tűnik, hogy a nyaralók piaca Keszthelyen és környékén továbbra is stagnál, és az eladók nehéz helyzetben vannak.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink