Smink teszter termékek helyett virtuális próba

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 03. 23. 11:11

A Mineral Fusion smink márka csatlakozik a Perfect Corp. virtuális próbát lehetővé tevő vállalat partnercégeihez. A márka honlapján online és a fizikai üzletek közül először a Whole Foods Markets boltjaiban QR-kódos beolvasással, a vásárlók könnyedén, érintés nélkül nézhetik meg, hogyan áll nekik egy-egy szín, árnyalat, smink.

Virtuális smink

A BusinessWire oldalán március 22-én közzétett bejelentés szerint a Perfect Corp., a világ vezető szépségtechnikai megoldás-szolgáltatója és a díjnyertes YouCam Makeup alkalmazás fejlesztője, partnerségre lépett a Mineral Fusion természetes szépségápolási márkával.


– A szépségipar jelentős fogyasztói változásokat tapasztalt a COVID-19 miatt. A vásárlók egyszerűsíteni szeretnék szépségápolási rutinjukat, ugyanakkor olyan márkákat is keresnek, amelyek igazodnak az értékeikhez, például korlátozzák környezeti hatásukat, víz nélküli és környezetbarát termékekkel jelennek meg – áll Amy Jargo, a Whole Foods globális szépségkategória beszerzője  közleményében.

Whole Foods smink regál

Whole Foods smink polc

Az Amazon birtokában lévő Whole Foods lánc mindig is aktív volt a szépség kategória területén, éves trend előrejelzést is rendszeresen kiad és évente egy nagy szépség prómóciót is szervez. Ezen a területen is igyekszik megkülönböztetni magát versenytársaitól, amihez a virtuális teszter bevezetése is hozzájárul.

Megszépítő alkalmazás

A YouCam for Web alkalmazás a Mineral Fusion új, a Perfect Corp.-tól származó AI / AR (mesterséges intelligencia és kiterjesztett valóság) technológiájú virtuális próbaeszköze lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy felfedezzék a természetes kozmetikai márka teljes sminktermék választékát, bármilyen mobil eszközön vagy asztali számítógépen.

Virtuális smink próba

Virtuális smink próba

A virtuális próba-eszköz a teszter termékek biztonságosabb alternatívája, lehetővé teszi az online és a személyesen vásárlók számára egyaránt, hogy megtalálják a hozzájuk legjobban illő árnyalatokat. Megnézhetik ezt egy kiválasztott modellkép segítségével, feltölthetnek egy saját fényképet, vagy akár élő kamerás fotót is berakhatnak. Gyors, biztonságos és élvezetes élmény, főként az Y és Z generáció tagjainak.

-Örömmel működünk együtt az iparág vezető megoldás-szolgáltatójával, a Perfect Corp.-pal és a vezető natúr cikkeket forgalmazó kiskereskedővel, a Whole Foods-szal, hogy vásárlóink megtalálják kedvenc kozmetikai termékeik tökéletes árnyalatait, függetlenül attól, hogy hogyan és hol vásárolnak – mondta Stella Huang, a Mineral Fusion digitális marketing igazgatója.

A jövő szépségplatformja

A Mineral Fusion Virtual Try-On eszköz a Whole Foods üzletekben kihelyezett displayeken feltüntetett QR-kódok beolvasásával elérhető, így ott helyben, a vásárlók saját mobileszközükön azonnal virtuálisan kipróbálhatják a termékeket.

A Perfect Corp. fejlesztései

Mérnökök és szépségszakértők közösen fejlesztik az alkalmazást

A technológiát biztosító Perfect Corporation célja, hogy átalakítsa a fogyasztók, a tartalomkészítők és a szépségmárkák interakcióját az AI és az AR alkalmazásával. Tapasztalt mérnökökből és szépségszakértőkből álló csapatuk a technológia határait feszegetik, hogy létrehozzák a jövő szépségplatformját – egy folyékony környezet, ahol az egyének kifejezhetik magukat, megismerhetik a divat és a szépség legfrissebb trendjeit, kapcsolatba léphetnek és azonnal meg is vásárolhatják a kiválasztott terméket. A technológiát a sminktermékek kipróbálása mellett a hajszínekkel való kísérletezésre, szépségtanácsadóval való online konzultációra sőt online bőrgyógyászati vizsgálatra is használják már.

Kapcsolódó cikkeink