SkillsHungary szakács- és pincérverseny 2016 – az MVI támogatásával
Április 18-19-én került megrendezésre a Hungexpo „G” pavilonjában a magyarországi Skills szakács- és pincérverseny döntője. A kétnapos versenyen a 3-3 döntőbe jutott fiatal több körben mérhette össze tudását. A szakácsversenyzők finger food-okat, egy halból és egy bárányból készült főételt, kacsából meleg előételt és consommét készítettek, s a feladatsort egy tányérdesszert zárta. A versenyzők munkáját nehezítette, hogy a fő nyersanyagokat nem ismerhették meg előre. Az ételeket egy háromtagú munka zsűri és egy öttagú kóstoló zsűri (az MVI részéről Gendur András) értékelte, akik nem tudhatták – a verseny tisztasága érdekében -, hogy melyik versenyző tányérját pontozzák.
A SkillsHungary szakácsverseny végeredménye:
1. Ramocsai Barbara
2. Jándi Lőrinc
3. Pereszlényi Alexandra
Az első két versenyző felkészítője Mészáros Marika a Gundel Szakiskola tanára volt. A következő hét hónapban Barbara és Lőrinc szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Sándor Dénes; segítői: Nyíri Szása, Segal Viktor, Varga István, Ádám Csaba, Barka Áron, Volenter István és Szűcs Árpád.
A pincérversenyzők feladatai között menüsor összeállítás szerepelt egy kisorsolt témára, amihez alkalmi asztalt kellett teríteniük. A versenyzők emellett bor- és párlat felismerésben, italkeverésben, valamint gyümölcsfaragásban mérhették össze tudásukat. A versengést az élőmunka zárta le, melynek során a szakácsok által készített ételsort felszolgálták a meghívott vendégeknek (az MVI részéről Bíró Bernadett), húst daraboltak a vendégek asztalánál, illetve flambíroztak. A kommunikáció mindvégig angol nyelven zajlott. A rendezvény érdekessége volt, hogy versenyen kívül egy finn Euroskills versenyző is megmérettette magát. A feladatok végrehajtását és a megoldásokat öttagú zsűri értékelte.
A SkillsHungary pincér verseny végeredménye:
1. Török Bettina
2. Szántai Péter
3. Császár Attila
Az első versenyző felkészítője Szakács Ildikó, a Gundel Károly Szakképző Iskola tanára volt.
A következő hét hónapban Bettina szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Cservák György lesz.
A 2016 decemberében Göteborgban megrendezésre kerülő EuroSkills versenyen Magyarországot Ramocsai Barbara (szakács) és Török Bettina (pincér) képviseli majd.
Kapcsolódó cikkeink
Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Szeged korlátozza a kocsmák nyitvatartását – tiltakoznak a vendéglátósok
Szeged város közgyűlése döntött: április közepétől alapesetben 23 órában korlátozza…
Tovább olvasom >Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >