Sir Alex Ferguson adta át a Tesco Magyarországnak ítélt trófeát

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 16. 12:33

A Tesco Magyarország a Robert Burns Nemzetközi Alapítványnak nyújtott sokéves támogatásáért elnyerte a Puskás-Ferguson Év Szponzora Díjat. A trófeát az Old Trafford stadionban 75 ezer néző előtt vette át Sir Alex Fergusontól David Wood, a Tesco Magyarország kereskedelmi igazgatója.

A Tesco működésének egyik alapvető eleme a helyi közösségek támogatása minden olyan piacon, ahol a vállalat jelen van áruházaival. A vállalat olyan kezdeményezések mellé áll, melyek célja a rászorulók támogatása, a környezetvédelem elősegítése, az egészséges életmód népszerűsítése, és a fentieknek megfelelően a helyi közösségek programjainak támogatása. A Tesco olyan alapítványok működését támogatja, melyek hátrányos helyzetű embereken segítenek, vagy az ő helyzetük és életminőségük javítását célzó programokat, eseményeket szerveznek. A vállalat éppen ezért a kezdetektől fogva támogatja a Robert Burns Nemzetközi Alapítványt is annak érdekében, hogy minél több súlyosan beteg gyermek gyógyulásához hozzájárulhasson.

Az évek során nyújtott támogatásokért a hétvégi Manchester United – Bolton Wanderers meccs előtt Sir Alex Ferguson nyújtotta át az elismerést jelképező trófeát David Woodnak, a Tesco Magyarország kereskedelmi igazgatójának. A kiemelkedő esemény tanúja volt a stadion közönsége, akik ovációval köszöntötték az átadást.

„Minden évben örömmel nyújtom át a Puskás Ferenc – Sir Alex Ferguson díjat, hiszen a díjazottak kivétel nélkül sokat tesznek a közösségért, amelyben működnek” – mondta Sir Alex Ferguson, a Robert Burns Alapítvány tiszteletbeli elnöke. „Így van ez a Tesco Magyarország esetében is: a vállalat immár 15 éve elkötelezett támogatója a Budapest Burns Suppernek és a Robert Burns Alapítványnak, és ezen keresztül azoknak a jótékonysági ügyeknek, amelyeket az Alapítvány felvállal. A Tesco működésében minden piacon kiemelt szerepet kap a helyi közösségek támogatása, az elmúlt 15 év együttműködése a bizonyítéka, hogy ez Magyarországon is így van.”

Sir Alex Ferguson, az egykori skót labdarúgó immár 25 éve menedzsere a világhírű Manchester United csapatnak. Ebből az alkalomból a Tesco 25 magyar pincészet borával ajándékozta meg az edzőt, aki nagy barátja a kiváló magyar boroknak.

A díj átvétele után David Wood így kommentálta az eseményt: „Hihetetlenül nagy élmény volt a patinás Old Trafford gyepén állni és egy olyan legenda kezéből átvenni a díjat, mint Sir Alex Ferguson. A Tesco számos területen igyekszik segíteni a helyi közösségeket Magyarországon, és kollégáim nevében is elmondhatom, hogy nagyon jól esett az elismerés. A vállalat elkötelezett Magyarország iránt, és továbbra is mindent megteszünk, hogy lehetőségeink szerint segítsünk a rászorulókon.”

Kapcsolódó cikkeink