Simone Bagel-Trah lett a Henkel tulajdonosi bizottság új elnöke

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 22. 00:00

A Henkel tulajdonosi bizottsága Simone Bagel-Trah-t választotta új elnökévé, aki kedden a felügyelőbizottság elnöki tisztét is elnyeri. Az új elnök Albrecht Woeste helyét veszi át, aki 1990 óta töltötte be az elnöki tisztséget.

A döntéssel a Henkel család negyedik generációja az ötödiknek adja át a vállalati stafétabotot. A két felügyeleti szerv élén bekövetkező változást a Henkel 2008 tavaszán tartott éves közgyűlésén már bejelentették.
A vállalati hagyományokkal összhangban az utódlás kérdésével már jóval korábban elkezdtek foglalkozni. Albrecht Woeste 2008 áprilisában jelentette be, hogy utódjaként a mikrobiológiából doktorált, 40 éves Bagel-Trah-t javasolja.
A Henkel testületeinek tagjaként Albrecht Woeste évtizedekig komoly szerepet játszott a vállalat életében, a vállalatalapító Fritz Henkel ükunokájaként a család negyedik generációját képviseli. A vállalat alapítójának ük-ükunokájaként dr. Simone Bagel-Trah már a Henkel ötödik generációjához tartozik. Bagel-Trah a Henkel KGaA felügyelőbizottságának tagja volt 2001 és 2005 között, 2005 óta pedig a részvényesek tanácsának, majd 2008-tól a felügyelőbizottság tagja.


Kapcsolódó cikkeink