Sikerrel zárult a 2010. évi „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 23. 00:00

A 2010. évi „Tegyünk Együtt a Gyermekekért“ program keretében 18.482.473 forint gyűlt össze. A program révén a Danone Kft. immár 9 éve segíti a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását.

A kezdeményezés keretében, az idei támogatással együtt, eddig erre a célra összesen 245 millió forint gyűlt össze. Az idei támogatást egy, a TV2-vel közösen szervezett nagyszabású jótékonysági TV Gálaműsor keretében adta át a Danone Kft., az Országos Szövetség a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Egyesületnek, amelyen keresztül a bakonybéli Oktatási Centrum felépítését támogatja. A vállalat támogatása mellett, a jótékonysági TV Gála során tett nézői felajánlások egyrészt a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának elősegítésére, másrészt pedig a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményeinek korszerűsítésére és a klinikai táplálkozási program megvalósítására kerülnek felhasználásra.
A 12. éve működő „Tegyünk együtt a Gyermekekért” program keretében, a Danone Kft. immár 9 éve és az idei támogatással együtt több, mint 245 millió forinttal támogatta, a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját valamint az egészséges klinikai táplálkozásukat segítő kezdeményezéseket.
A támogatásból az onkológiai és rehabilitációs központok a korábbi években életmentő orvosi eszközöket és berendezéseket vásároltak meg, 3 évvel ezelőtt a Danone Kft. kezdeményezésére azonban útnak indítottak egy átfogó Klinikai Táplálkozási Programot, amelyhez mind a 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ csatlakozott. A Klinikai Táplálkozási program keretében, az elmúlt években az onkológiai központok lerakták egy olyan, táplálkozási program alapjait, amely képes a daganatos betegségben szenvedő gyermekek egyedi igényeihez és adottságaihoz igazodva, de egységes szakmai protokollok alapján segíteni a gyermekek kezelés alatti egészséges táplálkozását.
Kapcsolódó cikkeink