Sikeres éttermek után cukrászdát nyitottak
Magyarország egyik legsikeresebb hagyományos étteremlánca, a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként nyílt meg december 14-én a Dobay Cukrászda Halásztelken. A trendi üzletben a hagyományos és a házias ízek csipetnyi francia eleganciával párosulnak. Ezentúl a Dobay Cukrászda látja el süteménykölteményeivel a Budapest Party Service Kft. rendezvényeit is.

A család első cukrászdája
Dobay néven nyitott új cukrászdát Halásztelken december 14-én a VakVarjú Étteremcsalád. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.
„Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen két évtizeddel ezelőtt már a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodort bennünket az álmunktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodásunk középpontjába. A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor azonban már égetően fontosnak éreztük, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessük. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottunk ki Csepelen, ahol nekiláttunk fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdtük keresni első cukrászdánk otthonát is” – mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

20 éves álom vált valóra – Dobay Eszter és Semsei Rudolf
Elmondása szerint Halásztelek szerelem volt első látásra, elvarázsolta a Malonyai-kastély és parkja és hogy minden adott volt egy olyan hely működtetéséhez, amelyre a jövőben a tulajdonosokon és a cukrászda dolgozóin kívül a halásztelkiek is büszkék lehetnek.
„Cukrászdánkat Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, torták, sütik és pékáruk mellett olvasni vagy kellemesen beszélgetni is lehet. Már most a további fejlesztéseken gondolkodunk. A Dobay Cukrászda melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítunk ki. Ekkor szeretnénk megnyitni a Dobay Cukrászda épületében levő szállodai szobáinkat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől roskadozó gyönyörűséges pultot parfétortáink mellett saját főzésű fagylaltjainkkal is megtöltjük” – mondta Semsei Rudolf.
Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani Vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.

Semsei Rudolfot első látásra elvarázsolta a Malonyai-kastély és parkja
Kapcsolódó cikkeink
Új tag a VakVarjú étteremcsaládban: megnyílt a VarjúVár a Várkert Bazárban
Mindössze 20 nap átépítési idő után megnyílt a VakVarjú étteremcsalád…
Tovább olvasom >Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy
Az ország egyik vezető vendéglátóipari cégcsoportja mérföldkőhöz érkezett: Semsei Gastronomy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >Patkány a levesben, rovar a tálban – több mint 1900 Sukiya éttermet zárnak be Japánban
Kellemetlen incidens rázta meg Japán egyik legismertebb gyorsétterem-láncát: a Sukiya,…
Tovább olvasom >Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >