Sikeres együttműködés a Dachser és az Emmi között

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 06. 12:10

Svájc legnagyobb tejfeldolgozó vállalata, az Emmi és a Dachser Food Logistics hosszútávú együttműködési megállapodást kötött.

Július 1.-étől a Dachser Food Logistics fogja kezelni az Emmi tejipari termékeinek németországi raktározási és disztribúciós feladatait. A megállapodás alapján a Dachser Memmingen-i telephelye 3000 paletta helyen kínál raktározási szolgáltatásokat a vállalatnak. Az itteni termékeket azután, amelyeknek közel kétharmada érkezik Svájcból, a német és olasz termékekkel együtt szállítják ki Németországba és a környező országokba: Belgiumba, Luxemburgba és Hollandiába.

A hagyományos szolgáltatásokon felül a Dachser számos értéknövelt szolgáltatást nyújt az Emmi-nek, mint a display építés, áru kikészítés, címkézés, internetes áru-nyomonkövetés, és mintatermékek szállítása különböző bemutatókra és vásárokra. Az új üzlettel közel 30 új munkahelyet teremt a logisztikai cég Memmingen-i telephelyén.

A modern logisztikai központ 2008-ban épült és olyan higiéniai és környezetvédelmi előírásoknak is maradéktalanul megfelel, mint az EU Organic Farming Regulation vagy a DIN ISO 9001:2008-as szabvány. A cég itt 20 000 négyzetméteren kínál tárolási lehetőséget hűtött áruk számára.

„A Dachser Memmingen-i telephelyén rátaláltunk a tökéletes helyszínre, ahonnan könnyedén bekapcsolódhatunk cégünk európai partnereinek hálózatába.” – meséli Dr. Elizabeth Wagner-Wehrborn, az Emmi Németország ügyvezető igazgatója. „A Dachser egy személyben ellátja minden logisztikai igényünket, kezdve a komplex árukezeléstől az elektronikus szállítási igazolások kiállításáig. Biztosak vagyunk benne, hogy a cég segítségével, tovább tudjuk majd növelni partnereink és potenciális partnereink körét Németországban.”

Az Emmi Svájc legnagyobb tejipari vállalata és a világ vezető svájci sajt készítője. A társaság központja Lucernében található és közel 4000 embert foglalkoztat Európában és Észak-Amerikában. A 2010-es évben 2,7 millió frank bevételt értek el, aminek negyede exportból származott. Az Emmi számára Németország az egyik kulcsfontosságú piac. Az utóbbi években gyors terjeszkedésbe kezdett a vállalat, a termékeik között pedig kávé, desszert és joghurt különlegességek is helyet kaptak.

Kapcsolódó cikkeink